Ny kampagne skal minde bilisterne om at passe på vores børn og unge i trafikken. Særligt 13-16 årige er impliceret i ulykker.

Skolebørnene er snart tilbage fra sommerferie, og derfor skal plakater i bybilledet nu minde trafikanterne om at passe ekstra godt på børn og unge, der færdes i trafikken.

Ud over plakater i bybilledet deler Solrød Kommune materiale ud i skolerne, og politiet gennemfører ekstra kontrol på skolevejene fra den 8. til den 26. august. Ved sidste års kontrol stoppede politiet på landsplan flere end 6.000 bilister, der kørte for stærkt, 163 bilister med håndholdt mobiltelefon og 136 bilister, der ikke havde spændt børnene fast.

Alt sammen er et led i kampagnen “Børn på vej”, som gennemføres i uge 32-35 og er et samarbejde mellem politiet, Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner.

Kampagnen afløser den velkendte kampagne Sikker Skolestart, der har kørt i mange år. Det skyldes, at forskningen har vist, at rigtig mange unge kommer til skade i trafikken, og derfor har man valgt ikke kun at fokusere på de små skolestartsbørn, men også de unge.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har lavet en ny hjemmeside, hvor forældre til både små og store børn kan få gode råd til, hvordan de klæder deres børn på, så de ikke ender i en trafikulykke. I TV og på nettet vil forældre til teenagere desuden møde en kampagnefilm, der minder dem om, at de skal tale trafik med deres teenagere.

På www.sikkertrafik.dk kan du teste din viden om teenagere og trafik blive klogere på, hvordan du kan hjælpe din teenager med at være ung i trafikken. Ved at tage testen deltager du samtidig i konkurrencen om et gavekort til en caféburgermenu for to personer.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.