I weekenden d. 14.-15. april deltog Stiller søstrene Zarina og Natalja i Malmø Open, som er et internationalt B&U fægte stævne. Der deltog børn og unge fra Sverige, Danmark, Finland, Norge, Belgien, Tyskland, og sågar også fra Canada og USA, og måske andre vi ikke kendte til.

Der blev kæmpet på to forskellige slags våben, nemlig fleuret og kårde. Forskellen mellem fleuret og kårde, kan MEGET kort siges, at i fleuret må man træffe hinanden på overkroppen, samt man skal have det der hedder angrebsretten. I kårde må man ramme modstanderen over det hele, fra lilletåen til toppen af hovedet, alle træffere gælder. Begge Stiller søstre kæmpede kårde.

Herudover blev der kæmpet i følgende aldersklasser: U13 (under 13), U15, U17 (også kaldet Kadet) og U20 (også kaldet Junior). Der kæmpes ikke i ældre aldersklasse ved dette stævne, det er derfor det kaldes et B&U (Børn og Unge) stævne.

Der kæmpes først i puljer, med maksimum 7 deltagere, hvor alle kæmper mod alle, hvilket giver mange kæmpe. Der udkæmpes to pulje runder, hvorefter der bliver udarbejdet en seedningsliste, hvor alle deltagerne listes efter resultaterne fra de to puljer sammenlagt.
Herefter kommer der udslagningskampe, hvor der kæmpes efter cup systemet, altså vind eller forsvind.

Den første klasse der blev udkæmpet, var U17 om lørdagen, hvor både Zarina og Natalja deltog. Det skal siges at U17 klassen, er klassen hvor der optjenes point for udtagelse til EM og VM næste år, hvilket er målet for begge Stiller søstre.
Efter de to puljerunder, stod pigerne godt med Zarina som seedet 1 og Natalja som 5. Så kom udslagskampene, hvor begge piger vandt kampe. Kvartfinalen blev desværre endestationen for Zarina, hvor hun blev slået på stregen med cifrene 15 mod 14 af en svensker. Bedre gik det for Natalja i kvartfinalen, hvor hun vandt en spændende kamp med 15 mod 12. Men i semifinalen skulle Natalja møde Zarinas ”overmand”, som desværre også vidste sig at blive Nataljas overmand, med cifrene 15 mod 13. Så lørdagen endte for Stiller søstrene med en bronze og en 5. plads.

Søndagens aldersgrupper var U15, med Natalja som deltager og U20 med Zarina som deltager.

I U20 var der langt mere kamp over tingene, da pigerne og drengene kæmper imod hinanden i puljekampene. Zarina måtte kæmpe hårdt for hver enkelte point, men kom dog igennem puljerne med en god seedning som nr. 2 blandt kvinder. Dagsformen endte op i en finale, igen mod den svenske pige fra dagen før, som også kæmpede en klasse op, men her var der langt mere kamp. Først var den ene foran, så den anden, men det hele endte med en sølvmedalje til Zarina og igen med 15 mod 14 point.

Zarina nr. 1 fra venstre

I U15 klarede Natalja sig rigtigt godt i de indledende puljer og endte som seedet 2. Det blev dog kvartfinalen, som igen blev Nataljas endestation. Så dagen endte med en bronze.

Natalja nr.3 fra venstre

Det var to hårde dage for Stiller søstrene, som håber på bedre resultater næste gang de møder svenskerne, men at de to søstre tager 1 sølv- og 2 bronzemedaljer med hjem, er ganske pænt.

Hvis man ønsker at følge Stiller søstrenes fægtning, kan det gøres på: www.facebook.com/StillerFencing

Kilde: Carsten Stiller

Deltag i debatten
Del.