Onsdag den 23. januar kl.16-18 er der åbent hus hos 10Solrød, hvor alle interesserede har mulighed for at komme og høre mere omkring det at gå i 10. klasse.

“Hvad skal du efter 9. klasse?”

Det er det altoverskyggende spørgsmål, som optager de fleste unge det sidste år af folkeskolen. For der er mange muligheder – næsten alt for mange.

10Solrød har spurgt to af de nuværende elever om, hvorfor de har valgt at gå i 10. klasse, og hvad der er deres bedste råd til andre unge.

 “Jeg vidste jeg havde brug for et år mere til at finde ud af, hvad jeg ville, og så havde jeg hørt rigtig godt om 10Solrød” fortæller Amalie på 16 fra Hvalsø, som fortæller, at det var på 10Solrød, hun følte sig bedst tilpas.

Netop det at føle sig godt tilpas på en ny skole med nye klassekammerater og lærere, gør 10Solrød en ekstra dyd ud af. Ud over at krydre skolegangen med spændende og anderledes oplevelser med både selvvalgt praktik og fælles ture, så kommer alle elever og lærere hvert år på en studietur, der er med til at ryste årgangen sammen.

“I år var vi i Harzen i Tyskland, og selvom det var langt ude på landet, og der ikke lå andet end det vandrehjem, vi boede på, så var det en fed tur” griner Amalie, og 16-årige Lauge fra Havdrup tilføjer:

“Ja, vi blev rystet sammen og fik afprøvet nogle grænser, da vi skulle nogle lidt vilde ting som f.eks. Megazipline-svævebanen.”

Derudover peger de to unge på at muligheden for at kunne lægge deres eget skema, som en af de helt afgørende grunde til, at de valgte netop 10Solrød.

“Jeg kunne rigtig godt lide, at man selv kan tilrettelægge sit eget skema med spændende fag, og så prøve forskellige fag af i løbet af året. Det er vildt fedt med alle de forskellige muligheder, og at man også selv kan lægge sin praktik, når man har lyst” siger Amalie.

Tid til at kigge indad og fremad

Gennem hjælp fra deres lærere og nye klassekammerater på 10Solrød er begge kommet meget tættere på at finde ud af, hvad de vil, og de er begge overraskede over, hvor hurtigt de har fundet ud af det. De peger begge på flere faktorer, der har været udslagsgivende i deres søgen efter at træffe det rigtig uddannelsesvalg, men især en ting har gjort den helt store forskel.

“Det hjalp helt vildt at være i brobygning, Så nu ved jeg 100 procent, at jeg gerne vil gå på Roskilde Katedral skole,” siger Lauge.

“Ja, samme her. Fagene var virkelig spændende, og lærerne var virkelig dygtige, og på den måde fandt jeg ud af, at jeg gerne vil gå på et handelsgymnasium, så jeg søger ind på enten Niels Brock i København eller i Lyngby,” siger Amalie, som også har fået et bedre gennemsnit, efter hun er startet på 10Solrød og derfor har nemmere ved at komme ind.

De to unge har begge et godt råd til de unge, der lige nu går i 9. klasse:  Tag et ekstra år til at reflektere og kigge indad.

“Lad være med bare at gøre, hvad dine venner eller alle andre gør. Prøv at kig på forskellige muligheder. Det er meget bedre at bruge et år på virkelig at finde ud af, hvad du vil, og 10Solrøds lærere og miljø kan hjælpe med netop det. Her er plads til alle,” siger Amalie.

Åbent hus

Onsdag den 23. januar kl.16-18 er der åbent hus hos 10Solrød, hvor alle interesserede har mulighed for at komme og høre mere omkring det at gå i 10. klasse, hverdagen på skolen og ikke mindst møde både elever og lærere.

Der er rundvisning i tidsrummet kl. 16-17 og temafagsshow samt info om skolen kl. 17-18.

Hvis du er ung men ikke bor i Solrød Kommune og gerne vil sikre dig en plads på 10Solrød i skoleåret 2019-2020, så er forhåndstilmelding allerede åben.

Se mere på 10Solrøds hjemmeside www.10solrod.dk

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.