SLÆGTSFORSKNINGSKURSUS i Ejby Medborgerhus – nu som studiekreds.

Så er endnu en jul og nytår ovre, og det er højtid for indendørs aktiviteter – som kan udnyttes til at sidde foran computeren og forske i sine aner!

Hvis det er noget for dig og har du brug for lidt inspiration til, hvor og hvordan man leder efter sine aner – så er her en mulighed: Tilmeld dig forårets slægtsforskningskursus i Ejby Medborgerhus! (er organiseret som en studiekreds).

Kurset er på 18 lektioner fordelt over 6 eftermiddage.
Første mødedag bliver TORSDAG den 25/1 kl. 14:00 – 16:30.
Kurset kører over 6 torsdage – men vi springer vinterferien over, så kurset slutter TORSDAG den 8/3.
Prisen for deltagelse er 300 kr. Hvis man ikke er medlem af Ejby Medborgerhus i forvejen tilkommer der 100 kr. for medlemskab (i alt 400 kr.). Medlemskabet gælder for hele 2018.

Sted: Ejby Medborgerhus.

NB: Hvis der er høj tilslutning oprettes et ekstra hold som starter fredag d. 26/1 kl. 09:30 – 12:00 og slutter fredag den 9/3.

Sofie Larsen (13 år) med sine 2 mindre søskende: Agnes og lille Reinholdt

Om kurset

Man medbringer sin egen bærbare PC eller “Tablet” (PC’er er bedst egnet). 
Det forudsættes at deltagerne kan betjene en PC/tablet og anvende fx Internet Explorer eller Google Chrome til søgning på internettet.

Kurset er for både begyndere og folk med lidt erfaring. (Ved tilmelding må I meget gerne skrive om I har lidt erfaring eller er helt nybegyndere).

Vi skal selvfølgelig gennemgå de traditionelle kildetyper som kirkebøger, folketællinger, skifteprotokoller, lægdsruller osv,… og se på hvad der er kommet af nye muligheder på nettet.

Vi kommer også ind på sogne- og ejendomshistorie, billeddatabaser, kort og matrikler, begravelsesprotokoller, indvandring og udvandring, politiets registreringer i Kbh, specielle databaser og meget mere.

Vi skal også se på nogle af de mange muligheder for at få hjælp via Internettet – så hvis man ikke kan læse, hvad der står i de gamle bøger – så er hjælpen let at få..

På kurset lægger vi vores data ind i en gratis udgave af Legacy programmet (til Windows), men kursister kan sagtens vælge at anvende andre programmer.

Der bliver også mulighed for at man arbejder med sin egen familie – og hvis man har specielle ønsker til emner på kurset, er de velkomne.

Lektioner, vejledninger og opgaver lægges i en fælles gruppe på nettet, så man har adgang til dem hjemmefra under hele kurset.

Tilmelding

Tilmelding skal ske via e-mail eller telefon til undertegnede (John Helmersen). Angiv om I kan både torsdage og fredage. PS: Hele gebyret for at deltage går til driften af Ejby Medborgerhus.

Kilde: John Helmersen

Deltag i debatten
Del.