Forårsvandringer med fokus på stilhed og sansning

Trænger du til at komme ud af sofaen og mærke lyset på din vinterkrøllede sjæl? Pilgrimsgruppen i Havdrup kirke inviterer til to forårsvandringer: fredag den 5. april og fredag den 10. maj.

”Vi vandrer med ord fra den kristne tradition, og der vil være strækninger hvor vi går i stilhed, så alle sanserne kan åbne sig ud mod naturens langsomme opvågnen”, fortæller præst Kristine S. Hestbech. ”Fredag den 5. april går vi i Hesede Skov på Sydsjælland. Turen er på 15 km og inkluderer besøg i det nye udkigstårn (ved Camp Adventure), som hvælver sig som en kurv op over trækronerne”.

Tilmelding nødvendig pga. billetter til tårnet, senest 29. marts til William Mors Larsen på mail: william.mors@live.dk. Mødested og fælles kørsel fra Havdrup Sognehus kl. 9:00. Find mere info på kirkens hjemmeside www.havdrupkirke.dk. Den 10. maj går turen til Ledreborg Slotspark.

Esbjerg Evangeliet kan ses i Havdrup i april

Eva går med krykker i Paradisets Have, Noas Ark er blevet til en turistbus og en nyfødt Jesus ligger i en støvle med snørebånd … Det er nogle af de mange skønne motiver på den kopi af Esbjerg Evangeliet, som fra den 2. – 26. april udstilles i Havdrup Sognehus.

På den originale, 40 meter lange billedfrise, som har fået navnet Esbjerg Evangeliet, fordi det hænger på en videregående uddannelsesinstitution i Esbjerg og har motiver fra lokalmiljøet, fortæller billedkunstneren Erik Hagens bibelhistorie med et kritisk og humoristisk blik på ikke bare Esbjerg, men hele sin egen samtid. Frisen blev færdig i 2005 og er fuld af moderne udlægninger af skriftsteder i både det nye og det gamle testamente.

Kopien på 22 meter er ”på rejse” i 2018-19 i Greve, Solrød og Lejre kommuner, hvor Skole-Kirke-Tjenesten indbyder skolerne til samarbejde om værket. Også Havdrup Skole kigger forbi.

Der er fernisering tirsdag den 2. april kl. 19-20.30 i sognehuset. Præst Inge Leinum giver en introduktion til værket, og menighedsrådet er vært for snacks og lidt at drikke. Voksenkoret Seadrops underholder. Interesserede af enhver slags er velkomne.

Mænd&Mad til rundvisning på Politimuseet

Mandegruppen i Havdrup Sognehus ”Mænd&Mad” mødes ikke kun til fællesspisning, men tager også på udflugter. Den 9. marts gik turen til Politimuseet.

Jørn Thomsen fortæller: ”Vores rundviser var fuld af gode historier, som han videregav med stor energi: Der var historien om politiet og hvorledes politistationen fungerede i gamle dage. Der var lidt om Det borende X, om svindelsager og tilfældigheder som førte til opklaringer, grundigt teknisk arbejde og DNA profiler og meget meget mere.

Selvfølgelig startede mandeflokken med morgenbrunch og snak og hygge, før turen gik til de spændende historier på Fælledvej i København. Mænd&Mad mødes næste gang 11/4 og 15/5 kl. 17-21. Bare mød op, der er plads til flere.

Kilde: Havdrup Kirke

 

Deltag i debatten
Del.