Nye skumringsstunder i november

Mørk er november … – måneden kalder på stille fordybelsesstunder, hvis man ellers kan finde ro og plads til dem. Her hjælper kirkens rum.

Præsterne i Havdrup holder skumringsstunder i kirken hver onsdag i november kl. 17-17.30. Konceptet er enkelt. Man kan komme og gå som man vil i løbet af den halve time. Der er tændt levende lys, der er stilhed, bøn og musik.

Hvad er en mor? En far? En god barndom?

Bestsellerforfatter Pia Friis Laneth blev landskendt for Lillys Danmarkshistorie, hvor hun fortalte om den personlige, samfundsmæssige og kvindepolitiske udvikling i Danmark, set gennem fire generationer af kvinder i sin egen familie.

Tirsdag den 13. november kl. 19.30 kommer hun til Havdrup Sognehus med foredraget ”Mor, far & børn – en levende historie”. Her fortæller hun om, hvordan vores forestillinger om forældreroller og det gode barndomsliv har ændret sig de sidste 100 år i takt med samfundets udvikling.

Forfatteren er kendt som en både morsom og levende fortæller, som griber fat i personlige historier, alle kan genkende, så der er lagt op til en interessant aften for forældre i flere aldersgrupper.

Billetter á 50 kr. inkl. kaffe og kage (Pensionist 30 kr.) købes ved indgangen.

Spil Dansk aften med fællessang i Havdrup Sognehus

For 18. år i træk afholdes Spil Dansk arrangementer over hele landet. I Havdrup Sognehus fejres Spil Dansk torsdag den 1. november kl. 18-20.

Det bliver en aften med fællessang med både nye og gamle sange fra højskolesangbogen, fra Benny Andersen til Kim Larsen og Alberte Winding med flere. Voksenkoret Seadrops medvirker under ledelse af kirkens organist Peter Plougmann.

Kom og lyt med – og ikke mindst: syng med. Undervejs holder vi en pause og byder på sandwich og lidt at drikke. Der er selvfølgelig ikke entré.

Solrød Teaterfestival kommer til Havdrup

Samarbejdet mellem Havdrup kirke og Solrød Teaterfestival fortsætter i år, så havdrupperne får mulighed for at opleve teater lokalt i sognehuset på Bistrupvang.

Festivalen gæster Havdrup med tre forestillinger, en for voksne og to for børn. Torsdag den 15. november kl. 19.30 opfører teatret Don Gnu ”Jagten på det grå guld”, som er en moderne eventyr-fortælling, der følger to ældre mænds indbyrdes rejse mod fortidens tinder og minder. En humoristisk og rørende rejse, der søger at finde ind til en kerne i mennesker. Billetter til forestillingerne er gratis, men skal bestilles på Solrød Bibliotek/solbib.dk i forvejen.

Mandag den 19. november kl. 9 er der forestilling om ”de tre små grise” for børn fra 5 år. Skuespiller og dramatiker Claus Mandøe gendigter beretningen om de små grise, som måske i virkeligheden forsøgte at narre den rare og venlige ulv, som i den originale fortælling er blevet sat i et alt for dårligt lys …

Tirsdag den 20. november kl. 9 kommer teaterBLIK med forestillingen HOV, hvor papir er centralt både i scenografi, kostume og handling. Bag folderne gemmer der sig verdener af finurligheder, poesi og musik for de allermindste (1-4 år) og deres voksne.

Byens børneinstitutioner kommer til børneforestillingerne, men der er enkelte ledige billetter.

Find links på kirkens hjemmeside.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.