Den 85 meter lange bro ved Jersie Strandpark har fået en kærlig overhaling, og er nu både blevet langtidsholdbar og stærkere.

Den ca. 30 år gamle gangbro ved Jersie Strandpark, der fredag igen blev åbnet op for brug, har fået nyt look. Den 85 meter lange træbro er nemlig blevet renoveret og har fået påmonteret sorte glasfiberplanker, der både ændrer på broens udseende og holdbarhedsdato.

De stærke glasfiberplanker, der nu pryder hele broens gangareal, er nemlig stort set uforgængelige.

”Vi forventer, at glasfiberplankerne kan holde i over 100 år. Pladerne hverken rådner eller ruster og er stort set vedligeholdelsesfri. Vi har samtidig valgt en lidt ru overfalde, så broen nu er skridsikker, og på den måde minimeres risikoen for at fx børn med våde fødder falder, når de løber over broen. Samtidig beskytter glasfiberplankerne også broens trækonstruktion mod vand og sand fra oven,” siger Lars Würtz, teamleder i Teknik og Miljø i Solrød Kommune.

Solrød Kommune har i forvejen gode erfaringer med glasfiberplankerne fra både gangbroen over vandløbet ved Trylleskoven og broen ved Havdrupstien Nord, som også har fået påmonteret de langtidsholdbare plader.

”Nogle kan måske frygte at den sorte overflade på broen bliver meget varm i sommermånederne, hvor solen forhåbentlig skinner fra en skyfri himmel, men glasfiberplankerne er ikke varmeledende og vores temperaturmålinger viser, at det ikke er tilfældet,” siger Lars Würtz.

Det er entreprenørfirmaet Christiansen og Essenbæk, der har taget sig kærligt at den lange træbro, der både kan bære gående, cyklister, redningskøretøjer og mindre ladvogne.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.