En kunstners liv sætter spor

Billedkunstneren Georg Lind er august måneds kunstner på Solrød Bibliotek. Georg Lind, der er født i 1929, er fra Solrød Strand, og hvor mange af hans værker fra sin lange kunstneriske løbebane er blevet til.

Georg Lind har denne klare målsætning: ”I hele mit lange liv har det været meget vigtigt for mig, at dagene efterlader et spor, hvilket har resulteret i et behov for at udtrykke mig billedmæssigt igennem et helt liv. Naturligvis har jeg gennem tiden gennemløbet forskellige stadier, som har fået hver deres selvfølgelige udtryk. Deraf forskelligheden i billedernes sprog og udtryk.”

Og Georg Lind fortæller videre: ”Som ganske ung kom jeg i forbindelse med Arbejdernes Kunstforening og ikke mindst en af deres undervisere nemlig professor ved kunstakademiet Erling Frederiksen. Han var en fremragende pædagog og vejleder. Hans stædige insisteren på det personlige syn på tingene samt de deraf fremkommende synsoplevelser og -fænomener lagde han stor vægt på var og er til stede i den enkelte kunstners udvikling. Hans undervisning har præget mig utroligt meget gennem alle årene.”

”Mine billeder har set over et langt forløb været forskellige – ind i mellem meget forskellige. Det ville også efter min opfattelse være højst mærkværdigt, hvis jeg malede med samme syn på tingene gennem mit lange liv. Forskelligheden er – for mig at se – en naturlig følge af de forskellige tidsepoker jeg har gennemlevet. En måde at udtrykke det på kunne være: “Motivet er kun grundlag for opfattelsen og fortolkningen af det. Det er de synsmæssige fænomener der er det vigtige”, afslutter Georg Lind, men føjer dog til:

”Professor ved Det Kgl. Danske Kunstakademi 1920-53 Aksel Jørgensen udtrykte det således: ”Fra naturens farver til farvens natur””.

Der er fernisering lørdag den 4. august 2018 kl. 11-13 i bibliotekets forhal.

Kilde: Flemming Deichmann – Udstillingsgruppen ved Solrød Bibliotek

Deltag i debatten
Del.