Med søndagens 2-0-sejr i sidste runde ude over Roskilde Pigefodbold er U13-pigerne fra Solrød FC blevet nummer et i DBU Sjællands Række 1.

Det er anden sæson i træk, at Solrød FC-pigerne bliver nummer et i Række 1 i 2005-årgangen, og dermed har de for alvor sat en tyk streg under deres høje niveau og potentiale.

– Der er ingen tvivl om, at vi har nogle fantastiske spillere, og det bliver meget spændende at følge dem i fremtiden, siger Marco de los Reyes, der sammen med Claes Meldal står i spidsen for holdets trænerteam.

Det var Signe Hansen, der scorede begge mål i sejren over Roskilde Pigefodbold. Først på et straffespark fremprovokeret af Sofia Forsberg de los Reyes og dernæst efter en flot aflevering fra anfører Freja Winther Svendsen.

Men dagens store helt var Claramalia Pedersen, der snuppede et straffespark lige før pausen ved stillingen 1-0.

Nervøse piger
Spillet ramte dog ikke samme høje niveau som i de foregående kampe, hvilket især skyldtes, at pigerne var nervøse, idet et nederlag havde betydet, at BSF havde snuppet førstepladsen.

– Pigerne har spillet langt bedre kampe, men det var deres femte sejr i træk, og målscoren i de kampe er på hele 18-2, hvilket fortæller en del om deres kvaliteter, fastslår Marco de los Reyes.

I alt har Solrød FC haft tre hold med i U13-rækkerne, hvor der er tale om 8-mandsfodbold. Udover det i Række 1 har der været tale om et i Række 2 og et i Række 3, hvor det er blevet til henholdsvis en fjerde- og en sjetteplads.

– Placeringerne har ikke været så vigtige. Fokus har først og fremmest været på det spillemæssige, og her har der været en rigtig god udvikling på tværs af alle tre hold, som er blevet langt mere spilstyrende end tidligere, fortæller Marco de los Reyes.

Godt træningsmiljø
Henover vinteren skal U13-pigerne fra Solrød FC udendørs kun spille træningskampe, og heldigvis er der et rigtig godt træningsmiljø, hvor der altid er tre trænere til de omkring 30 piger på årgangen.

– De kommende måneder har vi i alt otte meget kompetente trænere tilknyttet vores årgang. Da vi samtidig har nogle fine kunststofbaner, er der samlet set tale om et meget attraktivt set up, man ikke finder magen til ret mange steder, siger Marco de los Reyes, der glæder sig over, at man med de mange trænere kan niveauopdele til hver eneste træning:

– Derfor har vi også plads til flere piger – både nybegyndere og spillere fra øverste hylde.

Elite Øst eller U14
Det er endnu ikke afgjort, hvilken række de bedste U13-piger fra Solrød FC stiller op i til foråret. På Sjælland er der kun én række over Række 1, og det er Elite Øst, hvor de ni bedste hold p.t. spiller. En anden mulighed er at rykke en årgang op.

– Vi skal finde den model, der bedst udvikler og udfordrer vores spillere og dermed også sikrer, at de bliver hos os. Vores 2005-årgang kan nå rigtig langt, men det kræver, at vi ikke siger farvel til nogen, pointerer Solrød FC-træneren.

Kilde: Marco de los Reyes

 

Deltag i debatten
Del.