Svingdøren til den nye hovedindgang på Sjællands Universitetshospital Køge er begyndt at dreje rundt. Det er samtidig startskuddet til byggeriet af det nye universitetshospital. Hovedindgangen ligger nu i den nordlige ende af vandrehallen.

Patienter, pårørende og ansatte skal i de kommende år en anden vej ind til hospitalet i Køge, end de er vant til. Frem til byggeriet af det nye universitetshospital står færdigt, ligger hovedindgangen i den nordlige ende ud mod Lykkebækvej. Den nye dør gled officielt op i dag, fredag 31. marts, hvor startskuddet til det kæmpemæssige hospitalsbyggeri samtidig blev fejret med taler og højt humør:

– I dag markerer vi begyndelsen på byggeriet af universitetshospitalet. Gennem det sidste år er der gennemført arbejder uden for huset, men nu gør vi klar til at skabe de rammer, der skal rumme fremtidens hospitalsvæsen, lød det fra Christian Wedell-Neergaard, formand for udvalget for sygehusenes behandlingstilbud i Region Sjælland.

Markeringen af den nye hovedindgang var også en anledning for formanden til at se tilbage på en række byggemæssige udfordringer:

– Det sidste halve år har været en turbulent tid, hvor vi har måttet genoverveje og ændre både samarbejdspartnere og udbudsstrategi. For at sikre, at vi får et fuldt funktionsdygtigt hospital, som kan rumme vores behov udbyder vi en større samlet del af byggeriet, så vi kan få det fulde udbytte af den kompetence, som en entreprenør har til at bygge smart og effektivt. Derfor kan vi med sindsro sige, at projektet er i god gænge. Det betyder, at vi kan sove roligt om natten.

Hjælp til de dårligt gående patienter

Der er cirka 300 meter fra den ene ende af vandrehallen til den anden. Turen fra den nye hovedindgang og ud til hospitalets afdelinger kan virke lang, hvis man er dårligt til bens. Det er der dog råd for:

– Der er ansat to serviceguider, som kan hjælpe patienterne til rette og ved behov køre patienter gennem forhallen i en indkøbt elvogn. Der er opsat et lille stoppested, hvor man med et tryk på en iPad kan tilkalde serviceguiderne, fortalte formand for Patientforum i Region Sjælland, Mette Storm Elner.

Den nye hovedindgang er kun en midlertidig løsning. Det færdige universitetshospital får hovedindgang stort set, hvor den tidligere hovedindgang har ligget.

Deltag i debatten
Del.