En helt ny babycafé er ét ud af en række nye initiativer, der skal åbne Aktivitets- og Frivilligcentret op for en bredere målgruppe.

Barnevognene stod linet op på række foran Aktivitets- og Frivilligcenteret, og lydende vidnede om, at byens allermindste borgere havde fundet vej til den røde murstensbygning i den ene ende af Solrød Centret.

Anledningen var den nye babycafé, hvor babyer og barslende forældre kan svinge ind forbi til en hyggelig snak, et foredrag eller et ekstra sundhedstjek hos sundhedsplejersken. Lege

Tirsdag var der fokus på vægttab efter fødslen. Her delte kostvejleder og personlig træner Ivalo Bech ud af de gode råd til at smide gravitetskiloene, og trods rummet var fyldt med charmebøffer og babypludren, lyttede mødrene godt efter. Ivalo Bech talte nemlig lige ind i den travle hverdag med manglende søvn og overskud.

Ivalo Bech fortalte blandt andet, at kvinderne hurtigst muligt kunne glemme alt om kålsuppekure og boykot af kulhydrater. I stedet fik de konkrete redskaber til at inddele tallerkenen korrekt og fif til at slippe igennem sukkertrangen.

Undervejs var der både rum og plads til smil, når en af babyerne pludselig tilføjede et lille hvin til foredraget, og der var ingen skam i, at en babyalarm forstyrrede oplægget i ny og næ. Og så var det naturligvis helt på sin plads, at man ammede undervejs.

Et center med nye ambitioner

Babycaféen må siges at stå i skarp kontrast til den gængse besøgende på Aktivitets- og Frivilligcentret. I mange år har centret nemlig dannet rammerne om mange gode stunder blandt seniorborgerne – og gør det til stor glæde fortsat.

Men hvorfor ikke brede potentialet længere ud? Centret rummer gode muligheder for både madlavning, kreativitet og foredrag, og børnefamilierne bliver flere og flere i Solrød Kommune.

Derfor er det oplagt at åbne Aktivitets- og Frivilligcentret til flere målgrupper, og det er Babycaféen et godt forsøg på. Foruden babycaféen er der også flere andre aktiviteter på vej – blandt andet fællesspisning, så man slipper for indkøb, madlavning og opvask – og bare kan læne sig tilbage og nyde et børnevenligt og billigt måltid mad lavet helt fra bunden.

Billigt er det også at komme til Babycafé. Faktisk koster det overhovedet ikke noget og kræver heller ikke tilmelding.

Man skal bare møde op på tirsdage mellem 9-12, og den sidste tirsdag hver måned vil sundhedsplejersken også komme forbi.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.