Den har været gal med drænene omkring opvisningsbanen på Solrød Idrætscenter, men nu har byrådet vedtaget at sætte 2,1 mio. kr. af til at gøre banen kampklar igen.

Oversvømmelser og sumpet jord har i perioder gjort det umuligt at spille kampe på opvisningsbanen ved Solrød Idrætscenter. Den store synder og årsag til oversvømmelserne skal findes et stykke under græsset, hvor banens dræn er gravet ned. De gamle dræn er nemlig kollapset, og i regnfulde perioder har det derfor ikke været muligt at komme af med vandet på banen.

Men nu bliver tiden med stilstand på opvisningsbanen snart en saga blot. Byrådet i Solrød har nemlig på juni måneds byrådsmøde besluttet at afsætte 2,1 mio. kr. til etablering af både nye dræn og rullegræs.

”Vi forstår godt, at det har været træls for brugerne af banen, at de ikke har kunnet spille kampe på den i en længere periode. Derfor har vi valgt at prioritere den løsning, som gør banen hurtigst muligt klar til brug igen – selvom det naturligvis er dyrere at lægge rullegræs, end det er at så nyt græs,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Det er lykkedes at finde finansiering i anlægsbudgettet til renoveringen af banen allerede i år, fordi der har været overskud på enkelte andre anlægsprojekter, og det gør, at arbejdet med banen kan gå i gang til efteråret. Ved at lægge rullegræs forventes det derfor, at banen kan tages i brug igen til foråret 2019. Hvis der i stedet for rullegræs skulle sås græs, ville banen først være klar seks måneder senere.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.