Solrød Comets havde æren af at afholde NBA Junior basketstævne i Solrød Idrætscenter.

Junior NBA er en landsdækkende skoleturnering for 4. og 5. klasser, hvor der den 14. juni afholdes finalestævne i Gentofte hallen med fornemt besøg fra NBA.

Turneringen er blevet til i samarbejde med NBA og Børnebasketfonden i Danmark, og i Solrød var samtlige skoler inviteret, og 5 ud af 6 skoler deltog med hold. De 3 store skoler, Munkekær, Uglegård og Havdrup, deltog hver med to hold, og Køge Bugt Privatskole og Sydkystens Privatskole deltog hver med et hold.

Solrød Comets havde fået tildelt to divisioner, og skulle derfor finde to vindere, der kunne gå videre til finalestævnet.

I alt deltog der 8 hold, og med tilskuere, var der rundt regnet 150 glade, unge mennesker i hallen. Der blev kæmpet bravt, men to af kommunens privatskoler viste sig at være for stærke, og begge vandt deres division. Både Sydkysten og Køge Bugt Privatskole stillede op med flere lokale spillere fra Solrød Comets, og dette var nok en af grundene til resultatet.

Orlando Magic er Køge Bugt Privatskole

Uglegårdsskolen blev nummer to i begge divisioner, og Munkekær nummer 3.

Inden stævnet var slut, besluttede repræsentanten fra Børnebasketfonden/NBA Junior, at stævnet havde været så stor en succes, at han ville lade 2 hold fra hver division gå videre. Da der ikke må være to hold fra samme skole i finalestævnet, kvalificerede henholdsvis Uglegårdsskolen og Munkekærskolen sig med et hold hver.

Solrød Comets havde fået tildelt stævnet, da en lokal basketligaklub ikke magtede opgaven, og med det korte varsel lykkedes det Solrød Comets at lave et yderst velorganiseret og veludført stævne. Solrød Comets næstformand, Claus Hansen, der på dagen var stævneansvarlig, var yderst tilfreds med klubbens opbakning, og i særdeleshed 1. herrernes deltagelse, da de påtog sig den svære opgave at dømme alle kampene.

Orlando Magic er Køge Bugt Privatskole

Solrød Comets har allerede nu fået tildelt stævnet igen næste år, og her arbejdes der med at lave regionale finaler, så vi næste år kan kåre en champ for Solrød kommune.

Kilde: Solrød Comets

Deltag i debatten
Del.