Med mottoet Hygge, Hjerte og Hjemmebag slog den nye Café MorMor dørene op for første gang mandag den 1. oktober. Allerede ved åbningen kl. 10 stod den første kunde klar til at indtage caféen.

Café MorMor har to indehavere, Anne Zuper og Jack Chmeis, som begge kommer fra hotel- og restaurantbranchen, og de brænder for service og kvalitet. Anne har arbejdet som receptionist og Jack som køkkenchef det meste af deres voksne liv. Drømmen om egen cafe har været et ønske, der har taget mere og mere form i løbet af det sidste ½ år. En dag gik Anne og Jack tur i Solrød Center og fandt det helt rigtige lokale. De sagde deres jobs op og realiserede deres drøm.

De to indehavere håber at få stamkunder, som kommer i caféen, fordi der er hjerterum. Som Anne udtrykker det, ” Vi rummer så meget hjerte begge to”. Anne og Jack danner par privat, bor i Karlslunde og hver har de tre børn.

Som at komme hjem til mormor

Det krævede dog en måneds renovering på lokalet og en udvidelse, så kælderen også er en del af Café MorMor, inden rummene var præcis så hyggelige, hjemmelige og personlige, som Anne og Jack havde forestillet sig. Caféen har et meget personligt præg med gamle billeder af deres familiemedlemmer og enkelte malerier fra Jacks egen hånd. Mange af pyntegenstandene i cafeen kommer fra ejernes eget hjem. Møblerne er en skøn blanding af nyt og gammelt. De nye borde er inddraget for ikke at give cafeen et for tungt udtryk og for at gøre den til et sted, der appellerer til alle målgrupper. Et besøg hos Café MorMor minder om et besøg hos sin egen mormor med dejlige minder og det er hensigten.

Mad fra bunden med friske råvarer

Jack laver al maden fra bunden, lige fra hjemmebagte boller, småkager og desserter til sovs, rødkål og remoulade. Der findes alt fra sandwich, smørrebrød og salat på menukortet til dagens ret med varm mad. Anne sørger for, at gæsterne får noget koldt eller varmt at drikke sammen med en lille snak. Intet er overladt til tilfældighederne og hver ret bliver lavet med sjæl. Det er også muligt at hente mad fra menukortet til at tage med hjem. Med udvidelsen af lokalet tilbyder Café MorMor også deres gæster at holde fx fødselsdag eller konfirmation i caféen ligesom det også er muligt at bestille mad ud af huset til større selskaber.  Menukortet vil blive udvidet med tiden ud fra gæsternes efterspørgsel ligesom menukortet vil afspejle årstidens råvarer. Som dagens ret kan der også snige sig en italiensk, spansk eller anden eksotisk ret ind. Råvarerne kommer fra Inco, men parret håber på med tiden at handle lokalt, når muligheden viser sig.

Anne viser det lækre udvalg af de fantastiske kager – kom ned og smag.

Professionel kokkekunst

Jack Chmeis er uddannet kok og ved, hvordan han laver god mad fra bunden. Han har tidligere haft restaurant Il Gallo i Køge med en samarbejdspartner ligesom han også har haft eget vinfirma, olive e Uva. Så Jack er en dreven iværksætter og kender til alle de udfordringer, der kan følge med.

Gæster i alle aldre

Café MorMor favner bredt og henvender sig til alle, der ønsker sig et nærværende øjeblik. Mange af Solrøds ældre borgere kommer fra åbningstid og hen over dagen kommer også mødregrupper, ansatte i Solrød Centers butikker for at hente frokost eller kage samt et yngre publikum i løbet af eftermiddagen. De to første åbningsdage har der været gæster hele dagen.

Café Mormor holder åbent mandag-torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-20 og lørdag kl. 10-16.

Caféen ligger på adressen Solrød Center 66.

Læs mere på www.cafemormor.dk.

Skrevet af Randi Pedersen

 

Deltag i debatten
Del.