Fire mænd har startet en lokal klub op kun for mænd i 60+-alderen, som både skal berige mændene socialt og intellektuelt.

“Tak for i dag,” nikker en ældre herre smilende, imens han tager sit navneskilt af og forlader den store sal i Aktivitets- og Frivilligcenteret i Solrød Kommune.

Sammen med godt 30 andre mænd i 60+-alderen har han i selskab med en ostemad og en god kop kaffe deltaget i den nystartede Hemingway Club og er nu blevet klogere på Mellemøsten og den politiske situation i området.

Og netop berigelsen af hjernen er et af de helt centrale formål med det nye fællesskab for 60+ mænd, som går under navnet Hemingway Club Solrød.

“Man skal gå klogere fra et møde, end da man kom,” fortæller Povl Knudsen, der er en af de fire frivillige stiftere af klubben.

Sammen med Frede Winkel, John Pedersen og Jens Aage Jensen har han kastet sin tid og energi ind i at få den nystartede klub op at køre med støtte fra Solrød Kommune for at lokke de lokale mænd ud af døren og hen for at møde andre mænd.

“Vi vil gerne skabe en dialog og komme tættere på hinanden gennem møder og aktiviteter,” siger John Pedersen og fortæller, at klubben bl.a. har afholdt en meget succesfuld samtalesalon for at sætte gang i snakken mellem mændene.

Samtidig så har den aktive styregruppe også sørget for, at alle mænd, der deltager på møderne, skal udfylde et interessekort.

“Så kan vi føre de folk sammen, som har et interessefællesskab, og så kan de måske lave deres egen interessegruppe,” siger Jens Aage Jensen. Fælles for alle arrangementer er, at de skal være med til at skabe mening, relationer, glæde og viden – og så er alt naturligvis kun for mænd.

“Der er en større åbenhed mellem mænd. Det er ligesom i et omklædningsrum, hvor det, der bliver sagt i omklædningsrummet, bliver i omklædningsrummet,” siger John Pedersen, som suppleres af Jens Aage Jensen, der konstaterer:

“Kvinder er slemme til at tage ordet.”

Og noget tyder på, at alle “hemingway’erne” da også er glade for klubbens koncept. De fire mænd i styregruppen har nemlig fået rigtig gode tilbagemeldinger fra deltagerne.

“Der er flere, som har rost arrangementerne, og da jeg stod og tankede min bil forleden, var der en mand, som spontant kom hen og sagde til mig, “det var et rigtig godt møde i går”. Det er rigtig opløftende,” siger Povl Knudsen.

Det næste møde i Hemingway Club Solrød finder sted den 25. juli, hvor styregruppen planlægger en guidet rundtur i Køge med efterfølgende frokost.

Er du nysgerrig på at høre mere, er du velkommen til at kontakte én af styregruppens medlemmer, som er:

Povl: 40543711
Frede: 40152928
John: 22930407
Jens Aage: 25464465

Fakta

Hemingway Club Solrød et gratis netværk kun for mænd, som mødes den anden og fjerde onsdag i måneden kl. 9-11 på Aktivitets- og Frivilligcentret i Solrød. Klubben er stiftet og driftes af frivillige kræfter med støtte fra Solrød Kommune.

Der er i alt syv forskellige Hemmingway Club’er, hvis fælles vision er at skabe et fællesskab, hvor mænd i 60+ alderen kan trives og vedligeholde deres sociale kompetencer og derved bane vejen til det gode liv.

Kilde: Solrød Kommune

 

Deltag i debatten
Del.