Astrid Trier Mørk har vundet hovedprisen på 75.000 kr. for sit engagement og sin kreative tilgang til sine elever på Solrød gymnasium.

Intet mindre end 33 indstillinger fra nuværende elever, tidligere elever og en enkelt forældre fik Astrid Trier Mørk til at gå videre til nomineringen til den eftertragtede pris. Alle indstillingerne var skrevet uafhængigt af hinanden og essensen af begrundelserne for, hvorfor Astrid Trier Mørk skulle vinde prisen var, at hun giver sine elever et både socialt og fagligt løft. Panelet tager udgangspunkt i kvaliteten frem for kvantiteten, hvilket vil sige, at det er indholdet i beskrivelserne, der vægtes og ikke antallet af indstillinger.  Astrid Trier Mørk er tidligere blevet indstillet men ikke tidligere nomineret.

Overvældet og overrasket

Overvældelse er det ord, der beskriver den glade vinder bedst. Astrid Trier Mørk har været overvældet fra det øjeblik, Politiken ringede for at fortælle hende, at hun var valgt som vinder af Politikens undervisningspris og overvældelsen fylder stadig i hende.  Astrid Trier Mørk vidste godt, at hun var blandt de nominerede, men at hun blev kåret som vinder af hovedprisen overraskede hende voldsomt og siden har hun levet i en følelsesorkan, som hun udtrykker det, samtidig med at hun også er meget ydmyg over for udnævnelsen. Hun har nu fået anerkendelse for sit arbejde, hvor hun hele tiden har fokus på at se det hele menneske og hvor hun mener, at undervisning handler om oplevelser. Astrid Trier Mørk understreger, at prisen ikke betyder, at hun nu skal hvile på laurbærrene, for som hun selv siger, ”man er ikke bedre end sin næste time”.

Prisens betydning

Astrid Trier Mørk mener, at prisen er med til at sætte fokus på et erhverv, som ikke har været så respekteret. På det mere lokale niveau håber hun, at prisen kan sætte vise Solrød gymnasium som et godt og velfungerende gymnasie med kærlige og omsorgsfulde elever på kortet.

Prisen på 75.000 kr. skal fordeles således, at de 50.000 kan Astrid Trier Mørk bruge personligt, mens de sidste 25.000 skal bruges på udvikling. Hun har derfor valgt at give 15.000 til Solrød gymnasiums litteraturklub, The Factory. Litteraturklubben er drevet på frivillig basis af eleverne og de forventer en udgivelse til dimensionen til somer. De sidste 10.000 skal være en kreativitetspris, som hun har doneret til billedkunst, drama og litteratur. Astrids egne 50.000 skal investeres i en Ferguson traktor til hendes mand og søn.

Astrid Trier Mørk har arbejdet som lærer på Solrød gymnasium siden 2009, hvor hun blev færdiguddannet.

Skrevet af Randi Pedersen 

Deltag i debatten
Del.