Mandag den 1. oktober besøger forfatter Signe Langtved Pallisgaard Solrød Bibliotek for at tale om sin nye roman “Alle de liv” – en roman om liv og død.

Efter den anmelderroste debut ” Et andet sted” fra 2014 følger Pallisgaard op med en lige så inderlig og intens fortælling i romanen “Alle de liv”.

Denne gang er afsættet dog virkelighed, idet Palligaard har spundet sin fiktion over det sørgelige faktum, at hendes nære veninde siden barndommen har haft den dødelige diagnose ALS og formentlig kun har få år tilbage at leve i.

I dagbogsromanen, som Emilie skriver fra deres fælles road trip i USA, følger vi Emilie, der er forfatter, og hendes veninde Solveig, der har fået konstateret ALS. Første dagbogsnote er således skrevet i San Francisco, og her ridses bogens præmis op, da Solveig siger til Emilie: “Ved du, hvad det værste er ved at skulle herfra? Det værste er, at jeg ikke ved, hvad der ville være sket. Hvordan resten af mit liv ville være blevet. Drengene, hvad med dem – hvordan bliver deres liv? Du er forfatter. Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker.”
Herefter flettes brudstykker af Solveigs liv ind som henholdsvis 45-årig, 48-årig, 52-årig og så videre op til 100 år. Alle de liv Solveig kunne have haft.

Rejsen er dog den bærende historie, og her får læseren ikke bare et blik ind i det at leve med en dødelig sygdom, men også i de konflikter, der trods sygdommen alligevel eksisterer mellem veninderne. En stor del af dramaet ligger netop i de ambivalente følelser, der opstår i spændingsfeltet mellem sygdom og almindeligt liv.

Signe Langtved Pallisgaard fortæller medrivende om sin roman og om at skrive den i foredraget på Solrød Bibliotek mandag d. 1. oktober kl. 19. En stærk historie om kærlighed, livsvilje, venskab og sorg.

Som sædvanligt kan du læse mere og købe billet på solbib.dk

Kilde: Solrød Bibliotek

Deltag i debatten
Del.