Tre store plancher, der bliver udstillet på Bibliotek og Kulturhuset, viser fremtidsplanerne for Solrød Kommunes kommende kultur-centrum.

Læsehule, koncertsted og studiezone – ønskerne og visionerne var mange og forskellige, da Solrød Kommune sidste år inviterede både børn, unge og voksne til at dele deres behov og tanker om Solrøds fremtidige Bibliotek og Kulturhus, og nu kan du få et smugkig på, hvordan forvandlingen kan komme til at se ud.

Drømmene og visionerne er nemlig kommet ned på papir og har forvandlet sig til et projektforslag til, hvad Bibliotek og Kulturhuset fremover skal rumme af forskelligartede væresteder og muligheder.

Hovedpunkterne fra projektforslaget bliver udstillet på tre store plancher på Bibliotek og Kulturhuset frem til den 8. marts, og her kan du få et overblik over, hvordan det fleksible hus er tænkt som forskellige zoner, der kan favne alle aldre. Der er fx et café- og loungeområde, et “hænge ud” område for unge, en studiezone og en himmelstige, der fører op til en læse-hygge-hule. Der er samtidig fokus på multifunktionelle møbler og farver og former, som leder tankerne hen på Solrøds nære forhold til naturen med fx solskinsgul og naturlige materialer.

Samtidig er der planer om at transformere haven bag ved biblioteket til et tillokkende opholdsrum for både store og små, og pladsen foran biblioteket skal bl.a. med en solskinspromenade invitere borgerne indenfor på biblioteket.

“Jeg synes, det er et rigtig godt forslag, som er skabt på baggrund af borgernes ønsker, hvor Bibliotek og Kulturhuset udgør nogle fleksible rammer både for fællesskabet og for den enkelte. Det er et hus, der kan være centrum og drivkraft for kulturen i Solrød Kommune, og hvor man både kan være privat og samtidig være sammen med andre mennesker”, siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Der er i alt afsat 5 mio. kr. til ombygningen inde og ude, som påbegyndes efter sommerferien og forløber i resten af 2019 og 2020. Allerede til foråret tager byrådet stilling til en lille udvidet plan for pladsen foran Bibliotek og Kulturhuset, hvor bedre parkering af cykler også tænkes ind.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.