Regionsrådsmedlem John Wennerwald var i sidste uge i praktik hos praktiserende læge Leif Bjørnskov i Haslev Lægecenter – for at snakke om løsninger på lægemangel og Sundhedsplatformen.

Onsdag den 28. februar 2018 var regionsrådsmedlem John Wennerwald på besøg i Haslev Lægecenter for at tale med lægerne om den hverdag og de udfordringer, de arbejder under. Han mødte op til en snak med praktiserende læge Leif Bjørnskov, hvor der blev serveret frisk kaffe.

Her fornemmede han, hvordan lægernes dagligdag varierer meget fra den ene til den anden patient, og hvordan lægens arbejde er helt afgørende for borgernes tryghed i sundhedssystemet.

”Det var spændende at høre, hvor vigtig det er med en nærværende og tryg kontakt for den enkelte borger. Lægen er ofte første kontakt med sundhedssystemet og for mange er det et stort og komplekst system. Netop derfor er de praktiserende læger en del af fremtidens sundhedsvæsen med nærhed og støtte til patienterne i det videre (sygdoms-) forløb ind i sundhedsvæsenet” udtaler John Wennerwald.

John Wennerwald og Leif Bjørnskov drøftede blandt andet lægemanglen i Region Sjælland og indførelsen af det nye It system Sundhedsplatformen, som blev igangsat i slutningen af 2017.

”Sundhedsplatformen skal sikrer borgerne den bedst mulige behandling uanset adressen og bidrager derfor til at skabe lighed i sundhedsvæsenet. Det er dog tydeligt, at der er en tilvænningssituation omkring Sundhedsplatformen, ligesom på andre arbejdspladser, når der skiftes it-system og rutiner. Forhåbentligt er det kun forbigående” afslutter John Wennerwald.

Kilde: John Wennerwald

Deltag i debatten
Del.