Regionsrådsmedlem John Wennerwald var tirsdag d. 21. august til møde hos tandlæge Mette Rindal i Sorø – for at snakke om udfordringer med stigende priser, faldende offentlige tilskud og øgede krav til dokumentation.

Tirsdag den 21. august 2018 var regionsrådsmedlem John Wennerwald på besøg i Rindal Tandlæge, for at tale med tandlægen om den hverdag og de udfordringer, de arbejder under. Han mødte op til en snak med Tandlæge Mette Rindal, hvor der blev serveret frisk afrikansk kaffe.

Her fornemmede han, hvordan tandlægernes dagligdag varierer meget fra den ene til den anden patient, og hvordan tandlægens arbejde er afgørende for borgernes tryghed i sundhedssystemet.

”Det var spændende at høre, hvor vigtig det er med en nærværende og tryg kontakt for den enkelte patient. Mange danskere holder fast i deres tandlæge i mange år, og det er derfor vigtigt, at der er en stor grad af tillid og respekt. ” udtaler John Wennerwald.
John Wennerwald og Mette Rindal drøftede blandt andet den manglende overenskomst mellem Danske Regioner og tandlægerne, priser på behandlinger og samspillet med det øvrige sundhedssystem.

”Danskernes mundhygiejne er meget vigtig og det er derfor vigtigt, at vi fortsat har et sundhedssystem, som omfatter tilgængelige og økonomisk overkommelige tandlæger. Situationen med den manglende overenskomst og den reducerede tilskudsramme, som tandlægerne pt. delvist selvfinansierer, gavner ikke patienterne. Mødet med tandlæge Mette Rindal gav dog optimisme for fremtidens tandlægebehandlinger. Der er virkelig hjerteblod i den faglige stolthed” afslutter John Wennerwald.

Kilde: John Wennerwald

Deltag i debatten
Del.