Den 4. august rykkede et lille hjørne af Italien til Solrød. Indehaver af Enoteca Nemo, Kenneth Lund har importeret og solgt italienske vine i flere år. Nu skal der flere vine på vinkortet, – og det kræver plads, – både til vine og kundeoplevelser.

Inspirationen til ”Enoteca” stammer fra de små enoteca’er, man kan møde i byerne i Italien. Et hyggeligt samlingssted, som både er vinbar og vinhandel.

I Bram Stål’s tidligere lokaler på Engvangen 9 i Solrød (bag brandstationen), er der nu fyldt med masser af italienske vine. Det er lige bag Falck stationen. Kenneth Lund fortæller at lokalerne er både showroom og lager. Man kan møde Kenneth i showroom hver torsdag, fredag og søndag, – med mindre han er kaldt ud til at holde en af de mange vinsmagninger hos kunder. Han fortæller at åbningstider står på hjemmesiden, og at man altid er velkommen, – blot man ringer i forvejen, så er showroom åbent.

”Enoteca Nemo er ikke blot en vinforretning. Jeg ønsker at give kunderne vinoplevelser. Det sker f.eks. med en ny vinmenu hver torsdag og fredag. Du er altid velkommen til at kigge ind og smage et glas vin fra vinmenu’en. Vin skal opleves! Både vinen, maden til vinen, den gode opskrift og historien bag, er med til at give den rigtige oplevelse af vinen” udtaler Kenneth Lund, som også arrangerer vinrejser til Italien.

Der bliver holdt vinsmagninger i lokalerne, og man kan også selv booke sin egen smagning. Flere Solrød og Køge borgere har allerede mødt Kenneth til en af de succesrige Vin og Gastro oplevelser i Theilgaards flotte lokaler i Den Hvide By i Køge. Også her kan Enoteca Nemo’s vine og Theilgaard’s gastronomi nydes til smagninger fremover.

Selvom man primært bliver mødt med de bedste vine fra Italiens klassiske områder, vil man også opleve, at mange af de mere ukendte områder er repræsenteret. Lige nu er Emilia Romagna med de kirsebærrøde bobler fra Lambrusco vældig populære. Sommerens store hit – rosé vinene – er der stadig stor efterspørgsel på. Også her er udvalget stort. Lige fra den hyggelige ”terrassebasker”, til de komplekse vine fra Trentino og de karakterfulde på Toscana’s signatur drue Sangiovese.

Det er tydeligt, at der ligger en stor passion for gastronomi og vine, – og en udtalt kærlighed til Italien bag forretnings DNA. Og alligevel bliver der også plads til andet.

”I løbet af efteråret flytter der både franske og spanske vine ind på hylderne. Sådan går det, når man støder på en forrygende vinoplevelse! Jeg har smagt en stribe vine fra Spanien og Frankrig, som absolut bør opleves af andre. Derfor får de plads” siger Kenneth Lund med et passioneret smil.

Hvis man vil høre mere om vine, eller den Sensommer Festival, som Enoteca Nemo inviterer til den første weekend i september, – er man velkommen i showroom.

Eller man kan kaste et blik på hjemmesiden www.nemogaarden.dk

Kilde: Kenneth Lund

 

 

 

Deltag i debatten
Del.