Der blev drukket kaffe, spist rundstykker og plasket med vand, da Strandvejstorvet i Solrød blev indviet i bagende sol foran en stor og glad forsamling.

Det var slutningen på et vaskeægte eventyr, da der lørdag var indvielse af Strandvejstorvet i Solrød.

Foto: Jeppe Erikstrup Møller

Centerforeningen bød på morgenkaffe, rundstykker og jazzmusik, og borgmester Niels Hörup klippede den røde snor over efter at have holdt den traditionsrige tale for de mange fremmødte borgere.

Foto: Jeppe Erikstrup Møller

Herefter blev springvandet tændt, og børnene for ud og plaskede i det – og for en gangs skyld var den slags helt efter bogen.

Tankerne omkring det nye Strandvejstorv var nemlig at skabe nogle rammer, der indbyder til hyggelige stunder, og som rykker den gode strandstemning med ind i centret. Det var derfor helt legitimt at plaske i vandet, få våde fødder og tage et hvil på bænkene, der minder om badebroerne.

Foto: Jeppe Erikstrup Møller

Men som borgmesteren også sagde i talen, så skulle projektet gå så grueligt meget igennem, før snoren nu endelig kunne klippes og springvandet tændes.

Der skulle findes et par guldmønter, tages hensyn til julehandlen, og så satte en hård og lang frostperiode ind, som forsinkede projektet yderligere.

Foto: Jeppe Erikstrup Møller

Men med en bagende sol, øl og jazzmusik var prøvelserne glemt for en stund. I stedet fokuserede borgmester Niels Hörup på at takke både rådgiver, entreprenør, omkringliggende butikker, ejerforeninger og ansatte for det store engagement, der gjorde, at Strandvejstorvet nu er en realitet – og de omkringboende for at have stået prøvelserne igennem.

Dermed endte historien om ombygningen af Strandvejstorvet lykkeligt, og selvom meningerne var mange, mens byggeriet stod på, så var der på dagen et flot fremmøde og rigtig god stemning.

Yderligere information:

Moderniseringen af Strandvejstorvet er en del af helhedsplanen for Solrød Center.

Zoffmannholm Landskabsarkitekter var rådgivere på projektet, mens Klingenberg Anlæg og Kloak A/S vandt udbuddet og dermed entreprenøropgaven.

Kilde: Solrød Kommune

 

Deltag i debatten
Del.