De to ildsjæle, Anja Østergaard og Sanne Pilgaard, gør året rundt en kæmpe indsats for at hjælpe udsatte børnefamilier med deres projekt ”Hjælp til udsatte børnefamilier i Danmark”. Lige nu har de styrtende travlt med at gøre julen mere glædelig for familierne.

Både private og virksomheder donerer lejetøj, tøj, sko, sminke og meget andet til projektet. Indimellem er der også donationer i form af penge. Projektet foregår ikke kun i juletid, der kan søges hele året til fx sommeroplevelser, fødselsdags- og konfirmationsgaver.

Julen 2017

Lige nu er planlægningen med årets jul og hjælp dertil i fuld gang. Anja og Sanne søger donorer blandt private og virksomheder både til gaver, kalenderlys, småkager og alt, hvad der hører sig julen til. De modtager med glæde alt, hvad der kan blive til en kalendergave, en adventsgave eller en julegave. Det kan fx også være spil, bøger og andet, som børn kan bruge. De søger også frivillige til at hjælpe med at pakke de mange gaver ind. Er man interesseret i at donere eller til det frivillige arbejde, kan man sende dem en besked på deres Facebookside ”Hjælp til udsatte børnefamilier i Danmark”.

Det er også muligt at lave en donation til projektet på caremaker.dk, som også kan findes på Facebooksiden.

Sådan søger man

Alle udsatte familier i Danmark kan søge om hjælp til julens gaver. Det skal de gøre på samme Facebookside, som nævnt ovenfor, hvor ansøgeren skal skrive i beskedfeltet med information om deres barns/børns navn, alder, interesser, yndlingsfarve, sko- og tøjstørrelse. Der uddeles ca. 250 gaver og ansøgningsfristen er den 16. november, eller når der står på Facebooksiden, at ansøgningen er lukket.

100% frivilligt drevet

Anja Østergaard har arbejdet med projektet i fem år og Sanne Pilgaard har været med i to år. De bruger deres fritid på arbejdet og det fungerer også som frivilligt arbejde for de, der har lyst til at give en hjælpende hånd i den kommende jul til at pakke gaver ind eller fx bage småkager. Alle donationer går ubeskåret til gaver og julehygge til udsatte familier. Alle gaver bliver kørt ud og leveret ved døren til familier over hele Danmark.

Solrød på Danmarkskortet

De to ildsjæle har fået doneret et kontor til projektet på Lerbækvej 21 i Solrød. Donationen kom fra firmaet OJD Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde. Både Sanne og Anja kommer fra Solrød. Sanne bor her stadig, mens Anja er flyttet til Frederiksberg.

Kilde: Randi Pedersen

Deltag i debatten
Del.