Med et koncept tilrettelagt af golflandsholdets fysiske trænere vil fysioterapeuter fra FysioDanmark A-Fys i Solrød nu hjælpe motionister til at sænke deres handicap betragteligt. Samtidig forebygges golfrelaterede skader.

I de seneste år har elitegolfen udviklet sig med hast. De, der toppræsterer i dag, har jernmuskler og stor udholdenhed. Ført an af Jakob Nees og Martin Lauridsen, der siden 2001 har haft ansvaret for den fysiske træning af landsholdsspillere, er den danske golfelite pionerer på området.

Denne ekspertviden, som er opbygget over 15 år, kan amatørgolfspillere i Solrød og omegn nu også få glæde af. Sideløbende med landsholdstræningen har Jakob Nees og Martin Lauridsen nemlig skabt konceptet Golfklinik – og uddannet Joachim Krogstrup Larsen og Sebastian Genet Christensen fra FysioDanmark A-Fys til certificeret golffysioterapeut. Hos FysioDanmark A-Fys på Langager 6 i Solrød kan motionister derfor nu deltage i holdtræning med funktionelle træningsøvelser hentet direkte fra elitespillernes træning.

– Fysisk træning bliver mere og mere populær i golfverdenen, og vi er helt på forkant med denne udvikling hos FysioDanmark. Der er ingen tvivl om, at også helt almindelige motionister får mere fart i køllerne og slår længere, når de har styrket golfmusklerne. Amatørspillere får altså de samme gevinster som eliten ved at styrke fysikken, siger Golf Fysioterapeuter Joachim Krogstrup Larsen og Kevin Sigsgaard.

De pointerer, at grundige analyser af golfturneringer viser, at det lange spil – det, der kræver råstyrke i rotationsmusklerne – er klart det vigtigste i dysten.

Markant forbedring

Golfklinik tilbyder holdtræning til golfspillere baseret på nyeste viden – og har blandt andet deltaget i en videnskabelig undersøgelse af fysisk trænings effekt.

– Golfklinik kørte otte landsholdsspillere igennem et otteugers metodisk træningsprogram, hvor køllehovedets hastighed samt hele kroppens bevægelser blev målt med elektroder. Konklusionen var en signifikant forbedring af spillernes evne til at skabe fart i køllehovedet. Men det spændende er, at når man kan lave så stor forbedring for elitespillere, kan man lave en endnu større forbedring af amatørers slagkraft, da de ikke er i samme grundform som de professionelle, forklarer Joachim og Sebastian og uddyber fordelene ved fysisk træning:

– En stærk ryg bliver mindre skadet, og med målrettet golftræning af hele kropskernen reducerer amatører drastisk risikoen for skader. Samtidig er holdtræningen rigtig sjov – og det er for alle uanset handicap og alder. Det er ikke som et træningscenter, men udelukkende funktionel træning med bevægelser magen til dem, der udføres på banen, siger Joachim

Golfklinik er beliggende hos Fysiodanmark A-Fys Langager 6, 2680 Solrød Strand og starter nyt træningshold Mandag den 1. oktober kl. 16.00 – 16.55.

Vil du vide mere, kan du tilmelde dig til informationsmøde tirsdag den 18. september eller onsdag den 26. september.

Yderligere information om holdstart og tilmelding findes på www.a-fys.dk


Kilde: A-Fys 

Deltag i debatten
Del.