Folkekirkens Nødhjælp kaster næstekærligheden på klimaet til den årlige sogneindsamling søndag den 10. marts. Som indsamler kan du klæde verden på til klimaforandringerne.

Du kan skære ned på oksekødet, sortere dit affald og droppe flyrejsen – men hvor meget forskel kan du egentlig gøre ene mand eller kvinde?

Godt spørgsmål. Det er let at føle sig magtesløs, når vi gang på gang hører om klimaforandringernes konsekvenser. Men her er din chance for at gøre noget, der virkelig nytter.

Klædt på til klimaet

I år er Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling dedikeret til de klimaforandringer, som rammer os alle, men rammer særligt stærkt i verdens fattigste lande. Her er befolkningen ikke nær så godt klædt på til det nye klima, som vi er i Danmark. Der mangler kloaksystemer, der kan aflede vandet ved oversvømmelser. Der mangler broer, der kan bringe folk i sikkerhed. Og der mangler vand, når tørken tømmer depoterne.

Klimaforandringer er en af hovedårsagerne til, at 821 millioner mennesker – svarende til hver niende verdensborger – sulter. Den gode nyhed er, at løsningerne findes, og du kan hjælpe.

Meld dig som indsamler og gå ud og stem dørklokker ligesom præst Carsten Mølgaard Hansens konfirmander. Efter gudstjenesten i Solrød Strandkirke søndag den 10. marts går konfirmanderne to og to sammen rundt på Solrøds veje for at samle flest mulige penge ind til Folkekirkens Nødhjælp.

Meld dig til på Blivindsamler.dk, hos indsamlingsleder i Solrød Sogn Ole Rathmann (mobil 6150 3496) eller mød op i Solrød Strandkirke på dagen kl. 12.

”Vi har et fælles ansvar for at værne om vores klima både for os selv og for fremtidige generationer. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil melde sig som indsamlere og give en håndsrækning til dem, der behøver det mest”, siger Ole Rathmann.

Kilde: Solrød Strandkirke

Deltag i debatten
Del.