Trods entreprenørens konkurs har byrådet valgt at bibeholde det eventyrlige daginstitutions-projekt, som forældre og pædagoger i Havdrup helst vil have.

I november måned 2018 godkendte byrådet i Solrød Kommune projektet for den nye daginstitution i Havdrup Vest, men kun en uge senere blev projektets totalentreprenør begæret konkurs. Byrådet har nu på januar måneds byrådsmøde besluttet at gå videre med det projekt, der var vedtaget, og som stod øverst på ønskelisten hos både forældre og personale i den daginstitution, som skal flytte over i det kommende byggeri.

“Der har været drøftet forskellige muligheder for, hvordan vi bedst muligt kommer videre med forløbet, og vi er kommet frem til, at vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af Havdrups nye daginstitution. Det har været vigtigt for os, at de, der skal have deres dagligdag i det nye børnehus, har været inddraget i processen. Vi holder derfor fast i det oprindelige projekt, så vi får et innovativt og fremadskuende børnehus med højt til loftet, der inviterer til eventyr, leg og læring i trygge og fleksible rammer,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget i Solrød Kommune.

Projektet udbydes nu i en totalentreprise efter tilbudsloven. Entreprenørens konkurs betyder dog, at projektet på grund af stigende markedspriser kan blive dyrere end først antaget, og at det bliver skubbet med cirka seks måneder. Det forventes, at byggeriet kan starte op i juni 2019 og stå færdigt i sensommeren 2020.

Forsinkelsen betyder samtidig, at pavillonen ved Lindebo kommer til at være i brug syv måneder længere end planlagt.

“Heldigvis hører vi fra både forældre og personale, at pavillonen fungerer rigtig godt i dagligdagen, men vi ved godt, at situationen ikke er optimal. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vores dygtige medarbejdere både ude i institutionerne og på rådhuset arbejder hårdt for at få enderne til at mødes på bedste vis, og vi håber på både forståelse og tålmodighed fra de berørte forældre lidt endnu,” siger Kim Sunesen.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.