Hvad er Gymnaestrada : World Gymnaestrada er verdens største internationale gymnastikstævne – Gymnastikopvisningens OL – og arrangeres af FIG (International Gymnastics Federation) i samarbejde med det nationale gymnastikforbund. Hvert fjerde år mødes gymnaster fra hele verden til denne forrygende event med fokus på opvisning, samvær, gala, og frem for alt – gymnastik for alle.

World Gymnaestrada 2019
Gymnaestradaen afholdes hvert fjerde år, og næste gang bliver 7. – 13. juli 2019 i Dornbirn/Østrig. Man kan deltage til Gymnaestraden som foreningshold eller som en del af et af de udbudte fælleshold.

Det er GymDanmark og DGI gymnastik der sammen står bag den danske delegation til World Gymnaestrada 2019 i Dornbirn, Østrig. Danmark deltager med omkring 1.000 gymnaster fra hele landet. Fordelt på 15 hold.

Et af de store foreningshold er Roskilde Delingsførerforening, hvor op imod 70 gymnaster deltager til næste sommer.

Roskilde Delingsførerforening er et hold for øvede gymnaster, såvel kvinder og mænd, i alderen 40-72 år. Fælles for alle gymnaster er, at de har dyrket gymnastik hele livet, er eller har været instruktører eller på anden måde har deltaget aktivt i gymnastikforeningslivet. Det giver en helt, helt speciel gejst, hvor glæden ved gymnastik og glæde ved fællesskabet lyser ud af holdet.

Det er denne gejst, der tillige danner grundstenen i gymnastikken. Der arbejdes hver sæson med forskellige elementer og stor variation i opvisningen. Musikken er nutidig og varierer fra den følelsesladede stille musik til den hårde rock. Elementerne og bevægelserne spænder fra den klassiske gymnastik, dans, akrobatik og mindre springtekniske elementer. Begejstringen vil ingen ende tage, når en gymnast i den aldersgruppe står en håndstand igennem det meste af en serie, eller når herrerne bryder en boldserie og begynder at jonglere.

Holdets opvisningstema er: fællesskab! Alle på holdet indgår i alle serier og de forskellige sværhedselementer indgår som en sammentænkt understøttende helhed af, at den danske holdgymnastik handler om at skabe en helhed, at ville hinanden at klæde hinanden – at være sammen. Roskilde Delingsførerhold ER kort sagt kærlighed gennem gymnastik.

Se mere omkring holdet på dette link: https://drive.google.com/open?id=12ZIJEMJn0c4hh6Bw0Qpdp6P7IyT1Vrlj

Eller på hjemmeside: https://www.xn--roskilde-delingsfrerforening-63c.dk/billeder-2018

Kilde: Henrik Agerlin

Deltag i debatten
Del.