Der var tændt op i grillen, og musikken spillede, da eleverne inviterede plejecentret til Hawaii-fest i haven. Takket være elevernes store benarbejde og en fantastisk opbakning i lokalsamfundet blev dagen mere end vellykket.

Vimpler og balloner svajede i brisen, pølserne spruttede på grillen, og 65 beboere fra Christians Have sad klar om bordene til onsdagens grillfest på plejecentret.

Eleverne havde nemlig inviteret til hele plejecentret til fest, og der manglede ingenting.

Det lå ellers ikke i kortene – eller rettere økonomien – at festen i den grad kunne byde på mad, musik og gaver. De 6 elever havde nemlig kun 400 kr. at gøre godt med, så der måtte tænkes kreativt, fortæller Maria, der er en af eleverne:

“Mia (red. en af eleverne) endte med at gå rundt i samtlige butikker i Solrød Centret og spørge, om de havde lyst til at bidrage til festen enten med gaver, mad eller andet. Jeg var selv forbi brugsen i Havdrup som også ville være med, og lige pludselig stod vi her med donationer fra både Solrød og Havdrup,” fortæller Maria.

Og salgstalerne behøvede de ikke at gøre meget ud af, supplerer eleven Mia:

“Butikkerne var ellevilde for at bidrage. Vi har fået alt fra mad, vin og slik til blomster, tøj og sengetøj – og meget, meget mere. Derudover har Nøddebo Børnehave lavet perlekæder i Hawaii-tema, og der har også været private forbi med gaver, vi kunne tage med i lotteriet,” siger Mia begejstret.

Fællessang og fællesskål

De ældre nød selvfølgelig arrangementet til fulde. De fleste foretrak at spise grillpølserne med fingrene, de skålede i øl og saftevand, og løg, “remo” og ketchup blev flittigt hældt på tallerkenerne.

Og så var der også plads til lidt fællessang. Den faste spillemand, Allan, havde nemlig valgt at bidrage med festligt klaverspil på dagen, og eleverne havde tilmed skrevet en sang til anledningen på melodien “Kom maj, du søde milde”. Allan spillede selvfølgelig for, og så begyndte sang og nynnen at brede sig.

Undervejs gik et prægdigt kagefad på omgang – selvfølgelig doneret af den lokale bager. Nogle foretrak at nyde både mad og kage i solen, mens andre udså sig en plads i skyggen under de opstillede parasoller.

Som kronen på værket var der lotteri. Eller det vil sige, at alle fik en gave, fordi lokalsamfundet havde doneret langt mere, end eleverne turde håbe på. Beboerne havde et nummer under tallerkenen, og når det blev råbt op, gjaldt det om at slå til.

“Neeej, hvor dejligt!” lød det, når gaverne blev delt rundt.

Dermed var sommerstemningen fuldendt, trods det krævede lidt kræfter at komme hertil.

“Det har været super hårdt at få det hele til at gå op, og der er mange mennesker på en gang lige pludselig. Men vi har fået fantastisk hjælp af frivillige og personalet, og det har været guld værd,” siger eleven Mia, som nu bare glæder sig over resultatet:

“Når man står og kigger rundt, er det det hele værd. De er jo så glade, og det er utroligt, at det kunne lade sig gøre. Vi er meget taknemmelige for alle, der har bakket op om dette arrangement,” siger eleven Mia afslutningsvis.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.