For over 50 år siden sang Bodil Udsen om, hvad i alverden de går rundt og gør i banken efter tre. En verserende debat på Facebook viser, at en gruppe borgere meget vel kan ende som gidsler i huse, de ikke kan sælge. Alt sammen fordi kommunen ønsker sig råderum i den kommende kommuneplan.

Byrådets mål for erhverv er rene erhvervsområder eller boligområder, kan vi læse i forslag til kommuneplan 2017. Hvordan hænger det sammen med omlægning til erhvervsområde i et nuværende boligområde, for eksempel for de familier som bor på Åsager? Hvad skal der ske med os?

Det er Torben Christensen, der rejser spørgsmålet i Facebookgruppen Politisk debat – Solrød Kommune, og han får opbakning af Tina Kjærsgaard Christensen, der egentlig gerne vil flytte, for som hun skriver: Næh, helst vil jeg da ikke flytte… men i forvejen er vi nu kommet til at bo mellem den nye jernbane og motorvejen. Hvis der skal bygges transport- eller logistikcenter omkring vores grund, så ja… så vil jeg hellere flytte! Det var ikke det her miljø vi var glade for, da vi for 13 år siden flyttede hertil.

– Det er sjovt som vi konstant skal pålægges mere støj og gener. Først udvidelse af motorvej, etablering af togbane og nu et ønske om erhverv i området. Det værste er næsten deres begrundelser om at det jo ikke kommer til at støje mere end motorvej eller togbane allerede gør og derfor ikke vil få betydning for os som bor i området, slår Camilla Dalberg Larsen fast.

Da jeg stiller op til byrådsvalget til november, syntes jeg, det er værd at se på, så forleden tog jeg en lille udflugt til Åsager. Jeg havde hørt lidt om problemstillingen, men det kan jo være svært at forholde sig til noget, man ikke har set eller smagt på.

Lad mig sige med det samme, at bortset fra larmen fra motorvejen, er der tale om et meget dejligt boligområde med gode store huse med god plads. Nogle har endda heste.

Det er bekymrende, hvis politikerne på rådhuset vil tage beboerne fra Åsager som gidsler for et mystisk princip. Uanset hvordan man vender og drejer sig, så er kommuneplanen i høring resten af denne måned med, og den er sat på skinner til at blive vedtaget i denne valgperiode, så vi kan risikere, at en gruppe borgere stavnsbindes til huse, der ikke kan sælges, og det er ærligt talt ikke nogen pæn måde at behandle borgerne på.

Hans Odder fra de konservative dukker op i debatten og gør sit bedste for at gøre beboernes bekymringer til skamme.

Først har kommunen nærmest ingen aktier i sagen, for ønsket om at lægge erhverv i et boligområde. Det er ministeriet, der har de ønsker i forbindelse med et ministerielt ønske om at revidere fingerplanen. Torben Christensen minder konservative Hans Odder om, at hans egen partifælle, erhvervsminister Brian Mikkelsen, oplyser, at det er et ønske fra Solrød Kommune, at der i forbindelse med revisionen af fingerplanen skal åbne mulighed for etablering af transport- og logistikerhverv på de arealer umiddelbart nord og syd for Åsvej, som ligger indeklemt mellem den nye København-Ringsted bane og Køgebugt motorvej.

Noget tyder på, at der ligger andet og mere i denne sag, end Hans Odder har lyst til at tale med beboerne om.

Lad mig sige det så klart og tydeligt, det er muligt. Politikere og embedsmænd er ansat af kommunens borgere til at varetage så manges interesser som muligt. Det virker ikke altid som om, det er et faktum, de bruger tid til at tænke over. Selvfølgelig kan alle 22.000 af os ikke få vores vilje i alle forhold. Vi må bøje os for hinanden. Men jeg kunne godt lide at vide for hvis skyld beboerne i et i forvejen klemt område skal klemmes yderligere.

Det kan gøres bedre. Og det skal gøres bedre.

Brian Mørch, Solrød
Byråds og Folketingskandidat
Dansk Folkeparti

Deltag i debatten
Del.