Fredslyset er en tradition som blev startet af Østrigs radio, der arrangerede pilgrimsture til fødselsgrotten i Betlehem. Spejdere bragte et lys, tændt ved den evige flamme i fødselsgrotten, tilbage til Østrig, hvor den blev spredt. Efterhånden kom lyset til andre lande, og i 1996 kom det til Danmark.

Sct. Georgs Gildet Greve-Solrød vil traditionen tro igen i år hente fredslysflammen i Sct. Laurentii kirke i Roskilde, hvor den har fået en stationær plads i den katolske kirke. Flammen, som aldrig bliver slukket, er et ønske om fred på jorden. Tidligere kom flammen fra Betlehem, hvor den havde sin faste plads i fødselsgrotten, men grundet uroligheder i området, har man valgt at flytte den til Danmark.

Tirsdag d. 28. november 2017 vil det lokale Gilde i Greve-Solrød hente lyset i kirken i Roskilde, og via fakkeltog igennem byen, bringe det videre til Domkirken, hvor der vil være gudstjeneste. Flammen bliver herfra formidlet videre til de lokale gilder i hele landet med Intercity tog. Lokalt bliver lyset efterfølgende sendt videre til kirker og plejehjem.

Greve-Solrød Gildet deltager i et arrangement i Aktivitetscentret i Solrød torsdag d. 30. november, hvor lyset overbringes til centrets brugere, der vil være morgenkaffe og julehygge. Der samles ca. 80 mennesker, og med musik ledsagelse bliver der sunget julesange og julehygget, alle lysene på bordene bliver tændt ved flammen fra fredslyset.

Om eftermiddagen bliver flammen bragt til Plejecentret Christianshave i Jersie, hvor der vil være endnu et fredslys arrangement for beboerne.

FREDSLYSET FRA BETLEHEM 2017.

Fredslyset er:
et lys for fællesskab
et lys for forståelse
et lys for fred og venskab.<>
et lys for tolerance.<>
et lys for nødlidende og ensomme.<>
et lys for aktivt hjælpende.<>
en gave som skal lyse op i adventstiden.<>
en gave til dig, så du kan tænde et lys til glæde for andre.<>

Kilde: Vibeke Krohn

Deltag i debatten
Del.