Selv om man er voksen, og allerede har en uddannelse, kan man sagtens vælge en ny vej i livet. Det gjorde Marlene Persson, som efter 14 år som konditor valgte at tage en ny uddannelse. Hun har netop afsluttet sin samlede erhvervsuddannelse på Køge Handelsskole med fagprøven. Nu har tiden i lære hos Lemvigh-Müller givet pote med tilbud om fastansættelse.

Marlene Persson har et langt arbejdsliv som konditor bag sig, men hun besluttede en dag, at hun gerne ville arbejde inden for kontorfaget. Hun startede derfor først på den 1-årige HG – i dag EUD Business – som er den merkantile grunduddannelse.

Her kan man efter målrettet uddannelse vælge at tage uddannelsens 2-årige hovedforløb i praktik i en virksomhed, og Marlene Persson valgte at sige ja tak til en 2-årig elevplads i administrationen hos Lemvigh-Müller i Køge.

”Kabalen gik op! Mit mål med uddannelsen var netop at få et arbejde som kontorassistent i administrationen i en virksomhed. Skole- og praktiktiden hang tæt sammen, og undervisningen betød at jeg fik opdateret min teoretiske viden, som jeg sideløbende anvendte i praksis i min elevtid,” fortæller en glad Marlene Persson, der netop har afsluttet sin fagprøve med et flot 10-tal.

Praktikpladskonsulenten på EUX & EUD Business på Køge Handelsskole hjalp med at iværksætte elevpladsen hos Lemvigh-Müller. Virksomheden søgte efter en voksen elev, og de var begejstret for Marlene Perssons erhvervserfaring. Samtidig med elevpladsen hos Lemvigh-Müller, var Marlene Persson ind imellem på skolebænken på hovedforløbet på Køge Handelsskole, hvor hun fulgte fag med indhold omkring emner som kommunikation, logistik og økonomi.

”Jeg valgte bevidst fagene ud fra mit arbejde som kontorelev i administrationen. Ideen til min Fagprøve fik jeg allerede i starten af min elevtid, hvor jeg observerede nogle udfordringer i virksomhedens arbejdsgang fra sælger til produktion. I min hovedopgave fandt jeg bl.a. frem til, at en opdatering af visse systemer, kan være med til at forbedre virksomhedens ’ordreflow’, og det var Lemvigh-Müller meget enige i,” forklarer Malene Persson.

I slutningen af januar 2018 har Marlene Persson sidste dag som kontorelev, og hun har allerede nu fået tilbudt at blive ansat i administrationen på Lemvigh-Müllers afdeling i Køge som kontorassistent.

Kilde: Køge Handelsskole

Deltag i debatten
Del.