Anna Arendse Thorsen debuterede i august med ungdomsromanen ”Filterløs”. På Køge Handelsgymnasium er hun et velkendt ansigt, og hun har besøgt eleverne under deres arbejde med hendes kronikker og digte. Og i sommer var hun stof ved eksamensbordet.

”For tre år siden var vi så heldige at have besøg af Anna Arendse Thorsen for første gang på Køge Handelsgymnasium. Her fortalte hun om nogle af sine digte, og eleverne gik i dybden med teksterne,” fortæller underviser Louise Palme.

En af eleverne, Tina Schaap (3.k), beskriver det således ” På første år kom en ung forfatter ud på skolen, som gjorde stort indtryk på grund af hendes måde at være på.” Eleverne fik lov til at stille spørgsmål om alt også hendes mere personlige oplevelser. Samme åbenhed går igen i Anna Arendses tekster, som Oliver Lund (3.j), som (ligesom Tina Schaap) blev student i juni 2018, husker: ”Anna Arendse er meget virkelighedstro i hendes tekster, der ofte indeholder anekdoter fra hendes liv og virkelige hændelser tilsat lidt ’krydderi’. Mikkel Ovesen (3.j), ligeledes student 2018, fortæller: ”Anne Arendse er en forfatter, som unge kan identificere sig med, både sprogligt og igennem de problematikker hendes tekster arbejder med.”

Thorsen ved det grønne eksamensbord

De tre elever fik et glædeligt gensyn til sommerens sidste eksamen i dansk, da de trak tekster fra forfatter Anna Arendse Thorsen. Der er ingen tvivl om, at hun både som person og som forfatter er blevet husket af eleverne, og derfor faldt valget også nemt på Anna Arendse Thorsen, da Louise Palme skulle udvælge tekster til studentereksamen i juni.
”Oftest bruger vi tekster af ældre dato eller mere kendte forfattere til eksamen, men ved at beskæftige sig med emner som unge har inde på livet og derfor også lettere kan forholde sig til – bl.a. sociale medier og livet som det leves af unge såvel on- som offline, repræsenterer hun sin generation forbilledligt,” forklarer underviser Louise Palme.

”Det gik rigtig fint for de tre elever, der alle afsluttede med to-cifrede karakterer, inden de fik studenterhuen på hovedet. Så det nye skoleår starter derfor med Anna Arendse Thorsens romandebut ”Filterløs”, der handler om ungdomslivet på et gymnasium, og danskgruppen glæder sig til at få bogen hjem til skolen og til at arbejde endnu mere sammen med det unge forfattertalent,” siger Louise Palme, som sammen med danskkollegaen Rolf Højmark deltog i receptionen, for Anna Arendse Thorsens debut på forlaget Vild Maskine tidligere i august. Der er også allerede sat dato for forfatterens næste på Køge Handelsgymnasium i oktober.

Kilde: Køge Handelsskole

Deltag i debatten
Del.