Solrød Rotary Klub har i samarbejde med kommunen og det lokale erhvervsliv de seneste par år doneret forskellige genstande til flygtningebørn i kommunen. Kommunen fastlægger de prioriterede ønsker, og Solrød Rotary Klub vælger derefter hvilke genstande, der skal anskaffes og placerer ordren i det lokale forretningsliv.

Klubben har således doneret regntøj købt i den lokale børnetøjsforretning, varme støvler fra den lokale skotøjsforretning, cykelhjelme fra den lokale cykelhandler, og denne gang blev det så besluttet at donere 24 cykler til 24 flygtningebørn i alderen 9-15 år.

 

 

 

 

Solrød Rotary Klub har i 2017 gennem forskellige tiltag som modeshow og julearrangementer indsamlet penge til cykelindkøbet. Rotary Danmarks hjælpefond har herefter doneret et tilsvarende beløb.

Overrækkelsen af de 24 cykler fandt sted søndag den 4. marts kl 1030 i Aktivitets- og frivillighedscentert i Solrød Centeret.

Solrød Rotary Klub havde inviteret børnene med deres forældre og søskende, og Solrød Kommune havde doneret kaffe, saftevand og kagemænd.

 

 

 

 

To politibetjente fra Midt- og Vestsjællands Politi var tilstede og gav de unge cyklister gode råd med på vejen.

 

 

 

 

Det var en givende oplevelse at se de taknemlige og glade modtagere af de nye cykler, der giver dem mulighed for – i lighed med deres danske klassekammerater – at cykle til skole og deltage i integrerende aktiviteter i kommunen.

Kilde:
Hans Nielsen
Vicepræsident
Solrød Rotary Klub

Deltag i debatten
Del.