Fredag den 18. august kunne Jersie Privatskole fejre 4 års fødselsdag med besøg og lykønskninger fra borgmesteren. Og på samme dag kunne skolen melde om fortsat flere nye elever og for første gang venteliste til flere klasser.

Det har været et par hårde år for Jersie Privatskole, der for 4 år siden blev til på forældre-initiativ efter den gamle skole i Jersie landsby lukkede. Men nu bærer det hårde arbejde, som både lærere og forældre har lagt på skolen, frugt. I tiden frem til fødselsdagen har interessen fra nysgerrige, nye forældre og elever været stor.

”Der har været et to-cifret antal forældre-henvendelser alene her i august, og vi kommer til at stige i elevtal inden månedens udgang,” lyder det fra den nye skoleleder, Johnny Larsen, som tiltrådte den 1. august. Og den øgede interesse passer godt ind i hans ambition for skolen. Johnny Larsen ønsker at skolen vokser sig større og har tidligere fortalt, at han gerne ser, at man kommer op på et sted mellem 150 og 200 elever.

Fødselsdagen blev fejret med maner

Men det kommer ikke bag på den nye skoleleder, at skolen nu er interessant for flere nye forældre og elever.

”Overraskelsen kommer ikke helt bag på os, da skolen har arbejdet hårdt på at etablere en god og udviklende kultur for børnene. Det arbejder begynder at bære frugt nu, hvor lærerne og pædagogerne har dannet et godt grundlag for trivsel, spændende undervisning og gode rammer for læring,” siger han.

Lige nu er der cirka 100 elever på Jersie Privatskole, men alligevel er der nu opstået venteliste på flere klassetrin.

”Vi har et max antal på 22 elever i hver klasse, det er der mange børn, der har brug for – på mange skoler er der mere end 27 elever i hver klasse  og her ville nogle elever føle sig utrygge, overset og miste motivationen, ” forklarer skolelederen.

Borgmester Niels Hörup (V) deltog i skolens fødselsdag, og han anerkender det store arbejde, der nu gør, at fremtiden tegner lys for den lille skole.

Borgmester Niels Hörup (V) deltog i skolens fødselsdag

”Min mor var med til at starte Køge Bugt Privatskole op i 1979, så jeg ved, det koster blod, sved og tårer at udvikle en skole, men det er Jersie Privatskole nu rigtigt godt på vej til.

Selvom Jersie privatskole nu er fyldt 4 år, har skolen fortsat til huse i midlertidige bygninger. Skolens bestyrelse arbejder lige nu på en plan for et nyt skole-byggeri , og selvom en række brikker stadig skal falde på plads, er borgmesteren optimistisk for Jersie Privatskoles fremtid.

”Jeg kan godt lide, at forældre og børn har flere valgmuligheder, og det har de her. Det er vigtigt, og jeg holder meget af forskellige skoler, siger han og fortsætter:

”Jeg er sikker på, at der politisk bliver skabt god mulighed for en permanent Jersie Privatskole.”

Kilde: Jersie Privatskole

Foto: Peder Trolle

Deltag i debatten
Del.