Stemningen var helt i top i Solrød Strandkirke i søndags. 140 børn og voksne deltog nemlig i familiegudstjenesten, som havde dåb og vand som tema. Meget passende blev en lille dreng – Victor – døbt, så de mange børn fik på nærmeste hold indblik i, hvordan en dåb foregår.

Alle de børn, der blev døbt i sognet for fem år siden, var særligt inviteret. Af dem deltog 17 børn, og de hjalp med at fylde døbefonten med vand, tænde dåbslys og fik efterfølgende en lille gave i form af en bog med sig hjem.

”Det er anden gang, at vi holder familiegudstjeneste om dåb og vand, og man kan vist roligt kalde det en succes, så næste år gør vi på samme måde. Dåbsbørnene fra for fem år siden kom i det stiveste puds med nyredt hår og fine kjoler. Jeg bemærkede bl.a. en lille dreng med slips, som var lidt genert, da han kom. Han tøede dog op undervejs, og da han gik fik jeg en ordentlig krammer”, fortæller præst Charlotte Gravesen, der sammen med kateket Anita Obeling Kring stod for gudstjenesten med efterfølgende kreativt værksted, spisning og leg.

Børnene gav den gas med farvekridt på en lang frise, som skal hænges op i kirken.

For at illustrere, hvorfor man bliver døbt – og ikke dyppet som nogle børn tror – i vand, kastede Charlotte Gravesen 500 små røde stofhjerter ud over Anita Obeling Kring.

”Jeg fortalte børnene, at det at blive døbt er ligesom at blive badet i Guds kærlighed, og det kunne de godt forstå. Bagefter samlede de hjerterne ind og tog dem med hjem”, siger Charlotte Gravesen, der oplevede, at dette års konfirmander absolut også har hjertet på rette sted.

På et tidspunkt, hvor børnekoret sang, var der lidt uro blandt nogle teenagedrenge på kirkebænkene. Præsten stillede sig hen ved siden af dem og tyssede lidt på dem.

”En af dem sagde, at de var i gang med at ”overføre”. Jeg forstod ikke rigtigt, hvad han mente, men det viste sig, at de var i gang med at overføre penge på deres mobiler til dagens indsamling. Det blev jeg rørt over, for jeg troede blot, at de sad og forstyrrede”, fortæller Charlotte Gravesen.

Frivillige sørgede for, at der blev brygget masser af kaffe til de mange kirkegæster.

Hun håber, at mange familier vil bakke op om den næste familiegudstjeneste, som finder sted i Solrød Strandkirke søndag den 29. oktober kl. 11. Her er temaet halloween, og alle er velkomne til at komme udklædte.

Kilde: Annette Forsberg de los Reyes

Deltag i debatten
Del.