Tirsdag d. 4. april 2017 starter Christoffer i sit flexjob i fakta i Solrød. Christoffer har været en del af Klar til Start projektet med Charlotte fra UUV Køge Bugt som vejleder. Nu er Christoffer klar til start i job.

Fakta i Solrød har været rammen for Christoffers hverdag det sidste halvandet år, hvor han har været en del af Klar-til-Start. Christoffer har arbejdet med mange forskellige opgaver under kyndig vejledning af Charlotte Frølund som er hans vejleder. Christoffer har arbejdet med pappresseren, kassationer, opsætning af varer, trimning af varer og kassebetjening. Christoffer har været glad for alle opgaver, men hopper gerne over rengøringen ”Det har været en god tid i fakta og jeg er rigtig glad for mit arbejde og mine kollegaer” siger Christoffer.

Flexjob i fakta

Nu er Christoffer klar til et job på 20 timer om ugen i fakta i Solrød på flexjob vilkår. Butikschefen Jan Paludan i fakta Solrød har været så tilfreds med Christoffers arbejdsindsats, at han har tilbudt Christoffer at blive i Fakta i Solrød. Så omgivelserne og kollegaerne kendte for Christoffer, noget han bestemt ikke har noget imod. Christoffer bor i Greve, så det nemt for ham at komme frem med S-toget til fakta butikken i Solrød.

Træning til job

Der er tre andre unge i Klar til Start i Fakta butikken i Solrød og de følges alle tæt af vejleder fra UUV Køge Bugt Charlotte Frølund. ”Det er et godt projekt som både afklarer de unge i forhold til beskæftigelsesform, men også med hvilke opgaver de kan løse og med hvilken hastighed” udtaler Charlotte Frølund. Klar til Start er et uddannelsesforløb for unge med autisme eller med autistiske træk. De unge kan være tilknyttet projektet i op til 22 måneder, inden de sluses ud til beskæftigelse i Fakta. Det meste af undervisningen foregår i Fakta butikken, én-til-én eller i små grupper med andre unge i Klar til Start projektet ”Det er en rigtig god måde at arbejde med de unge på. Der er tydelige rammer og klare forventninger, samtidig med at vi arbejder med de unges personlige og sociale kompetencer for at være på en arbejdsplads”, siger Charlotte Frølund. De unge undervises også i blandt andet løfteteknik og arbejdsmiljø så de er klædt på til at begå sig på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesgaranti i Fakta

Fakta har givet beskæftigelsesgaranti efter et Klar til Start forløb. I Køge Bugt området har vi også Klar til Start i fakta butikken i Hårlev på Stevns. ”Jeg er stolt over at vi Køge Bugt har Klar-til-Start som et tilbud til unge hvor den ordinære vej til job kan være vanskelig. Det at de unge er i træning sammen med en vejleder med pædagogisk erfaring i fakta butikken giver de unge en tryghed i forhold til opgaveløsningen og det at være en del af en arbejdsplads, siger Christel Jørgensen der er souschef i UUV Køge Bugt og leder af Klar til Start projektet.

 

Deltag i debatten
Del.