Fredag den 1.juni kl. 14.01 fik politiet via alarm 112 melding om, at to fyldte busser var stødt sammen i det sydgående spor på motorvejen ud for afkørsel 31 Solrød S.

Nogle få personer skulle være klemt fast, så brandvæsnet var sammen med 4-5 ambulancer sendt til stedet med frigørelsesmateriel.

Motorvejen blev kortvarigt spærret helt i sydgående retning, men kort efter blev en enkelt vognbane lukket op forbi uheldsstedet. I den tætte trafik på dette tidspunkt medførte uheldet lang kødannelse i nordlig retning op til motorvejssammenfletningen i Ishøj/Hundige.

Det viste sig, at to busser kørte bag efter hinanden i sydlig retning. Den forreste bus ført af en 30-årig mand fra Århus C bremsede op for en forankørende, hvilket den bagved kørende chauffør – en 46-årig mand fra Holstebro – opdagede for sent, så han med fronten af sin bus kørte op i bagende af bussen foran.

I busserne var det i alt ca. 130 personer, som evakuerede sig selv og afventede opsamling i nogle tilkaldte busser. Ca. seks personer blev på skadestuerne i hhv. Køge og Slagelse tilset for smerter i nakken og den 46-årige chauffør for eventuel brud på den ene fod.

Motorvejen blev genåbnet for trafik i alle spor kl. ca. 1700, efter at passagerne var samlet op af erstatningsbusser og de beskadigede busser var fjernet.

Kilde: Midt – og Vestsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.