Torsdag den 21. februar drager fægtesøstrene Zarina og Natalja Stiller afsted mod Italien, for at repræsentere de danske farver ved Europa Mesterskaber I kårde fægtning for U17 (15-17år). 

De har igennem det sidste år, vundet point nok ved internationale og nationale stævner, til at kunne blive udtaget til EM. Så det er to piger med kampgejst der tager afsted.

Det er første gang at Natalja skal repræsentere Danmark, hvorimod at storesøster Zarina har været afsted før. Som de begge to siger “Det er nu noget specielt at tage landsholdsdragten på”, så der er altså forskel på EM og de andre stævner de tager til.

Ved EM må hvert land maksimalt stille med 4 udøvere i hver klasse (i pigernes tilfælde kårde/U17). Det betyder at det er absolut toppen af poppen, der er repræsenteret fra hvert land. Da Danmark er et meget lille land i forhold til de store fægtenationer som f.eks. Frankrig og Italien, gør pigerne sig ikke forhåbninger om at tager metal med hjem. “Bare fordi jeg ikke står til at vinde det hele, kan jeg jo godt give mig fuldt ud og gøre mit bedste” mener Zarina. Zarina er internationalt er ranking mæssigt i top 100 af de bedste U17 kvindelige fægtere, mens Natalja kæmper sig på vej. Det skal siges at det er sidste år for Zarina som U17 og første år for Natalja.

Ved dette EM har pigerne deres træner Dan Bjergvang med, for at kunne give gode råd og vejledning undervejs i turneringen.

I fægtning kæmpes der først i puljer, og derefter udslagningskampe (vind eller forsvinde kampe) for dem som har placeret sig godt i puljekampene. Det er pigerne intentioner at komme med til udslagningskampene, men det vil være meget hårdt, og ikke bare noget der ligger i kortene. “Hver point, hvert lille touch, tæller”.

Det individuelle EM for pigerne er på lørdag d. 23. feb. – som også er Nataljas fødselsdag – “Det er en noget anderledes fødselsdag i år” siger en smilende Natalja – Og mandag d. 25. feb. Er det hold kampene der skal afvikles.

Man kan følge Zarina og Natalja på deres Facebook side på: www.facebook.com/StillerFencing

Kilde: Stiller

Deltag i debatten
Del.