Efter i onsdags at have vist fægtning for erhvervslivet i Solrød, har fægtesøstrene endnu en gang været udenlands, dog under mere hjemmelide himmelstrøg, nemlig til et fægtestævne i Ystad i det Sydsvenske. Stævnet i Ystad er dog af en noget mindre kaliber, end det i Serbien for to uger side, eller for den sags skyld stævnet i Italien tre uger før det.

Men hvor søstrene ved arrangementet i onsdags for erhvervslivet, nok havde lidt nemt ved at få point på modstanderne, var det noget andet her i Ystad. Ved de lidt større internationale stævner, kæmpes der først i puljer af maks. syv personer, hvor de i Ystad valgte at køre tre store puljer for Zarinas vedkommende (Som kæmpede i senior klassen), hver på 11 i hver pulje.

Længst til højre: Zarina med sin guldmedalje.

Det giver jo 10 kampe, og der blev kæmpet hårdt ved hver af dem. For Natalja, som kæmpede i sin egen aldersklasse for sidste gang nemlig U15, var det en stor pulje på 15 – Hvilket resulterede i 14 hårde kampe. Efter den indledende puljerunde, er det så udslagskampe, som er vind eller forsvinde kampe, så man kæmper først bedste af f.eks. 64, så 32, så 16 etc, indtil finalen.

Længst til højre: Natalja med sin guldmedalje

Pigerne klarede sig godt, hvor de efter puljerne var i den absolut bedste del. Og deres udslagningskampe vandt de også, faktisk noget nemmere end puljekampene. Og både Zarina og Natalja kom da også til finalen. Og da dagen var omme, hang der en guldmedalje rundt om halsen på begge piger.

Søstrene fægter i Glostrup til dagligt og Glostrup Fægteklub havde også to andre deltagere med, som også hjembragte medaljer til klubben, nemlig en sølv og en bronze medalje for henholdsvis senior herre og U15 herrer.

Kilde: Carsten Stiller

Deltag i debatten
Del.