Den europæiske sikkerhedsorganisation bekræfter det høje sikkerhedsniveau i den nye mini SUV fra Opel.

Organisationen bag EuroNCAP sikkerhedstesten har netop bekræftet, at Opel Crossland X får topkarakteren fem stjerner i den nyeste test af sikkerhed i personbiler.

EuroNCAP bedømmer sikkerheden på fire forskellige områder: Fører, børn, fodgængere og elektroniske hjælpesystemer. Crossland X udmærker sig navnlig på sikkerhed ved påkørsel fra siden, hvor bilen scorede maksimumkarakter for beskyttelse af børn og voksne.

Oveni standardsikkerhedsudstyr som træthedsalarm og alarm ved utilsigtet vognbaneskift kan Crossland X udstyres med aktiv nødbremse, der alarmerer føreren og om nødvendigt bremser bilen for andre biler og fodgængere, hvis føreren er uopmærksom og der er risiko for en kollision.

Træthedsalarm og ekstra kraftige forlygter med LED lys samt 180 graders kamera og advarsel ved trafikanter i den blinde vinkel skråt bag bilen er eksempler på sikkerhedsudstyr, der også kan bestilles til Crossland X. Siden introduktionen af Crossland X i foråret er der bestilt mere end 70.000 biler i Europa.

Kilde: Erik Morsing

Deltag i debatten
Del.