Humøret var højt, da der torsdag eftermiddag var Åbent Hus på Havdrup Skole. Her kunne alle elever stolt vise deres dagligdag frem for forældre, bedsteforældre og søskende.

Havdrup Skole og SFO tog sig ud fra sin bedste side, da der torsdag var åbent hus for alle forældre, bedsteforældre og andre interesserede.

For solen skinnede på fulde drøn, glade børn løb omkring, og der var gang i boderne, hvor gæster kunne købe alt fra kager til popcorn.

”Vi har glædet os meget til i dag! Det er tredje år, vi afholder Åbent hus for alle interesserede i kommunen, og det er en unik mulighed for børnenes familier for at se, hvad vi arbejder på i årets løb. Samtidig kan vi se, at børnene nyder at have ’besøg’ af deres forældre her på skolen, og de er meget stolte over at vise, hvad de har lavet,” fortæller Pernille Holmberg, der er skoleleder på Havdrup Skole.

Og masser af forældre benyttede selvfølgelig muligheden for at kigge forbi, hvilket børnene hurtigt kunne se muligheder i, fortæller Emilie Anthony fra 8.X:

”Vi har brugt hele dagen på at gøre klar til vores bod her, hvor vi sælger kager og toast. Overskuddet går til vores studietur næste år, og vi sælger også nogle andre ting i boder rundt omkring,” fortæller hun.

Gratis pengesedler og kreative idéer

Forældre, bedsteforældre og søskende kunne bevæge sig frit rundt på hele skolen, og rundt om i klasserne kunne eleverne vise, hvad de havde lavet og øvet sig på.

Børnehaveklasserne sang taktfast og højt, mens en sværm af forældre dannede en halvcirkel om børnene.

Nogle af de mindre klasser havde lavet gratis pengesedler til forældrene, så de kunne købe deres hjemmeklippede fisk, og andre havde produceret hæfter med fine fortællinger i.

I de større klasser var fysikkens tykke lærebog omdannet til lysende eksempler, da de ved hjælp af et batteri viste, hvordan man kunne forbinde lyskilder i et helt hus. Andre opfandt lege fra idrætstimerne, i sløjdlokalet kunne mor og far se med, mens der blev arbejdet på kreationer af træ og sådan fortsatte det i alle klasselokalerne rundt omkring på skolen.

Alt i mens så eleverne ud til at nyde en anderledes skoledag, og det erklærer Emilie fra 8.X sig helt enig i:

”Jeg synes, det har været en rigtig god dag, og rigtig mange har været forbi vores bod og købe toast og kager. Så det har været en anderledes dag – og en rigtig god dag,” siger Emilie Anthony afslutningsvis og smiler.

Foruden elevernes boder, havde den lokale gymnastikforening HGI og skolens frivillige læsevenner også deres egne boder.

Og så bidrog skolebestyrelsen med en aktivitet, så de kunne fortælle om deres gode arbejde og måske få andre til at engagere sig i bestyrelsesarbejdet.

Samlet set en rigtig god dag, hvor der blev sat streg under det gode samarbejde på kryds og tværs.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.