Byrådet i Solrød ville gerne høre om livet som skolelev i Solrød og Havdrup anno 2019. Den chance lod eleverne ikke forpasse og mødte velforberedte op til dialog.

Livet som skoleelev i Solrød og Havdrup blev grundigt debatteret, da byrådspolitikerne fra Familie- og uddannelsesudvalget inviterede elevrådene indenfor til dialogmøde.

Den invitation havde 15 elever fra alle tre skoler takket ja til, og med sig havde de en skoleleder og lærer fra hver skole.

De blev først budt velkommen af byrådspolitiker og formand for Familie- og Uddannelsesudvalget, Kim Sunesen. Han glædede sig over, at 15 elevrådsrepræsentanter trodsede regn og fritidsaktiviteter og mødte op, og han glædede sig til at høre skoleelevernes mening.

For som han sagde; “Vi kan ikke love jer en masse ting i dag, men hvad, jeg kan love, er, at vi lytter, og vi tager jer alvorligt.”

Respekt for synspunkter

Eleverne sad i tre grupper – inddelt efter hvilken skole, de kom fra. Ved hver gruppe sad også to byrådspolitikere samt lærere og skoleledere.

De skulle omkring fire emner, som eleverne på forhånd havde udvalgt, og det første emne, der skulle debatteres, var ‘Det hele ungdomsliv’. Begge parter respekterede hinandens synspunkter, og som det bør være i en hver debat, var tonen god, selvom det tydeligvis var et emne, der delte vandene.

“Kun de færreste bliver som Lionel Messi, og langt de fleste af jer skal leve af jeres uddannelser. Derfor er det vigtigt, at skolen har den højeste prioritet,” lød et af synspunkterne fra politisk side.

“Man lærer ikke kun af at sidde i skolen. Man lærer også af sit sociale liv,” lød modargumentet fra eleverne.

Stor cadeau til eleverne

Helt anerledes stod det til i debatten om sund kost. Her var der stor enighed om, at der skal mere sund mad ind på skolerne. Forskellige løsninger kom under luppen, og meget symptomatisk for hele mødet, gav debatten inspiration til måder at løse det på.

Også rengøring og faciliteter blev rundet, og da alle fire emner var debatteret ude ved bordene, blev debatten taget op i plenum – emne for emne. Eleverne udviste et stort engagement, og dét imponerede formanden:

“Det rammer mig, hvor ansvarsbevidste I er omkring skolerne, og hvor stor en indsats I vil lægge i det,” sagde Kim Sunesen og afsluttede med en stor cadeau:

“Det var forrygende at møde jer! Uanset hvordan det skal foregå i fremtiden, så er det ikke sidste gang. Så tusind tak fordi I kom.”

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.