Foredrag med journalist Rune Skyum-Nielsen tirsdag d. 27. februar kl. 19 på Solrød Bibliotek.

DR1 har d. 25. februar premiere på deres nyeste søndagsdramaserie Liberty, baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn.

I efteråret 2016 udgav journalist Rune Skyum-Nielsen den fremragende portrætbog om Jakob Ejersbo, ‘Jakob var her’.

Det tog Rune Skyum-Nielsen, seks år at komme til bunds i den afdøde forfatters hemmelighedsfulde liv, og researchen førte ham fra Aalborgs underverden og hele vejen til Tanzania – ned i tanzanitminerne, ind i storbymørket, ud på savannen og hele vejen til toppen af kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro.

I foredraget ‘Ejersbos Afrika’ fokuserer Rune Skyum-Nielsen på Jakob Ejersbos pendulopvækst mellem Østafrika og Danmark og den opslidende rejse-, research- og skrivefase, der overtog hans liv, fra romanen Nordkraft var udkommet i 2002, til han blev diagnosticeret med uhelbredelig kræft i 2007.

Det var netop opholdene som dreng og teenager i Moshi, Tanzania, der kom til at præge Jakob Ejersbos rodløse liv – og gav ham råstof og inspiration til sit hovedværk, nemlig den såkaldte Afrika-trilogi: romanerne Liberty og Eksil og fortællekredsen Revolution, der alle udkom efter hans død 2009.

Billetter til foredraget koster 50,- og kan købes på www.solbib.dk

Kilde: Solrød Bibliotek

 

Deltag i debatten
Del.