Fyringer af lærere, mindre tid til feedback og vejledning, større hold og mindre tid til den enkelte elev. Det er konsekvenserne af regeringens store besparelser på uddannelse.

Solrød Gymnasium er bare et af de gymnasier, der er hårdt ramt af regeringens besparelser. En ny opgørelse fra Danske Gymnasier viser, at de samlede besparelser i 2019 løber op i mere end 6 millioner kroner. Regeringens besparelser på uddannelse har endnu ingen udløbsdato. Solrød Gymnasium står derfor overfor en endnu større besparelse, som i 2022 vil løbe op i mere end 9 millioner kroner. Tallene taler for sig selv.

 Jeg er ked af, at regeringen bliver ved med at bruge uddannelse som en uudtømmelig brønd til at finansiere andre initiativer. Det er som om, at regeringen tror, at man år efter år kan trække penge ud af uddannelserne, uden at det får mærkbare konsekvenser. Men sådan forholder det sig ikke.

Hvis regeringen tog sig tid til at tale med rektorerne, lærerne og eleverne ville de vide, at besparelserne går hårdt ud over kvaliteten af undervisningen. Tænk bare hvad Solrød Gymnasium kunne have brugt de mere end 6 millioner kroner på. Tænk hvor meget gavn eleverne havde fået af, at have lærere, der havde bedre tid til den enkelte elev. Bedre tid til feedback og vejledning. Lærere med tid til forberedelse. Og som ikke dagligt skal gå rundt og være nervøs for, om de mon får den næste fyringsseddel.

For mig at se er det altafgørende for kvaliteten af vores uddannelser, at vi investerer i uddannelse i stedet for at skære ned.

Det er og bliver et politisk valg, om man vil fjerne omprioriteringsbidraget.

Frem mod 2022 vil regeringen spare mere end 9 millioner kroner på Solrød Gymnasium, mens de samlede besparelser på hele uddannelsesområdet løber op i 21 milliarder kroner. Samtidig har regeringen siden 2015 gennemført skattelettelser for mere end 20 milliarder kroner.

Vi skal snart til valg. Her det rigtig vigtigt, at vi alle viser Lars Løkke og resten af blå blok, at deres prioriteringer er forkerte.

I SF vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at holde flertallet op på, at det er tid til at investere i uddannelse igen.

Kilde: Jacob Mark

 

 

Deltag i debatten
Del.