Sprog er sjovt og sprog skal leges. Solrød Bibliotek og ca. 70 andre biblioteker inviterer til det årlige Sprogfitness den 10. maj.

Der bliver fart over feltet den 10. maj, skolestarterne boltrer sig med sproglege i parker og på plæner landet over. Legene understøtter kropslige læringsstile og barnets sproglige udvikling, samtidig med at de stimulerer børnenes sociale færdigheder og samarbejdsevner. Det vigtigste er dog, at legene slet og ret er sjove – både for voksne og børn.

Del ud af kærlighed til sproget

Bibliotekerne har en markant rolle som formidlere af litteratur, kultur og viden. Derfor har man en stor interesse i, at alle klædes så godt som muligt på til at begå sig med sproget og i at give børnene nogle positive oplevelser med at bruge og lege med sproget.

Et arrangement som Sprogfitness kan være med til at plante nogle frø og give de alleryngste mod på mere og appetit på at lære. Biblioteket vil rigtig gerne vise at det er sjovt at lege med og bruge sproget – og dele ud af kærligheden til sprog og litteratur.

I Solrød foregår Sprogfitness fredag d.10. maj kl. 10-12 på boldbanerne ved tennisanlægget. Det er 1. aprilbørn, dvs. de store børnehavebørn som er klar til skolestart til august, der deltager fra SFO’erne i kommunen.

Landesatsning med fokus på et nationalt problem

Både nyere og ældre forskning har understreget, at sprogfærdigheder og ordforråd har stor indvirkning på, hvordan man lærer og udvikler sig senere i livet. På landsplan er man begyndt at se de første beviser på at tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente og ofte giver ulige vilkår for børn ved skolestart.

Sprogfitness-konceptet er opstået som et bud på hvordan bibliotekerne kan være med til at udvikle sprogfærdigheder og stimulere de sociale kompetencer hos mindre børn.
Legene udvikles løbende og er i dag udkommet som et helt katalog samtidig med at Sprogfitness er blevet et integreret modul på pædagogstudiets undervisningsplan.

Kilde: Jan Byth

Deltag i debatten
Del.