Dansk skoleidræt afholdte tirsdag den 24/10 den årlige håndbolds skoleturnering for 8 og 9 klasser fra skolerne i Gl. Roskilde Amt.

Med henblik på at finde en kvalificerende finalist blandt 8 klassernes drenge og pige deltager som skal videre til DM.  Blandt de deltagende skoler var: Uglegårdsskolen, Sct. Nicolai skole, Strandskolen, Holmebækskolen og Holmeagerskolen.

Alle de deltagende elever fra 8 og 9 årgange var ved godt humør og viste en deltagelse og et engagement som var i top.

Niveauet af det håndbold som blev spillet var ikke nødvendigvis af elite proportioner, men eleverne blev tydeligvis bedre som dagen gik, og de erfaringer de gjorde sig tidligere blev tydeligere i et forbedret, mere flydende og fejlfrit spil.

Eleverne lærte meget idrætsfagligt, om det at spille en mere officiel håndboldkamp, med hvad der nu høre det til, såsom: dommere, udskiftninger, advarsler og enkelte udvisninger.

Det primære mål for deltagelse, var pr. udsagn af flere af lærerne, at en klasse tilmeldes med henblik på at sociale relationer styrkes mellem eleverne i en klasse, ved netop at tage afsted til sådanne arrangementer. At eleverne så samtidigt lære en masse om håndbold og muligvis finder forståelse og interesse for selv at starte i en foreningsidræt efterfølgende er en af idræt i folkeskolens håb og målsætninger.

Det var Sct. Nicolais drenge og pige hold som begge vandt.

Kilde: Casper Duncan – Uglegårdsskolen

Deltag i debatten
Del.