Denne artikel kommer til at dele vandene mellem de to grupper, som det henvender sig til, og vi kommer måske til at se en debat med hvæssede kløer i kommentarfeltet. Det er vi dog klar til at tage med, for vi vil gerne have nogle budskaber ud til de to grupper, som er henholdsvis bilisterne og motionscyklisterne.

De to gruppers forhold på landevejene er nemlig desværre nogle gange som forholdet mellem hund og kat. Dyrevenner ved dog, at med lidt tilpasning og gensidig respekt kan hund og kat godt leve i harmoni. Vores håb er, at vi med opslaget her får gearet duellen mellem parterne en smule ned og får nærmet os harmoni.

Det gode sommervejr… sommervejret… det nuværende vejr lokker motionscyklisterne ud på landevejene, ligesom et vist cykelløb i Frankrig formentlig også inspirerer en del danske cyklister til at sadle jernhesten og finde spandex-sættet og klikskoene frem. Og erfaringen fra tidligere år viser, at det altså kan skabe nogle verbale sammenstød, når der bliver kørt på den store klinge, selvom det er hårdt.

Vi har derfor samlet tre meget simple råd til motionscyklisterne og til bilisterne. Hvis rådene bliver fulgt, er vi overbeviste om, at det indbyrdes forhold bliver meget bedre.

Vi lægger ud med råd til motionscyklisterne. Vi er med på, at I hardcore motionscyklister ikke altid synes, det er lirens at følge nedenstående krav, men sådan er det altså mere sikkert for både jer selv og de øvrige trafikanter.

Til cyklisterne:

∘ Er der cykelsti? Så skal I bruge den
∘ Lig maks. to og to på række* (læs mere i kommentarfeltet)
∘ Hold øje med de øvrige trafikanter og læg jer én og én, hvis en bil skal overhale

Til bilisterne

∘ Sprinklervæske er kun til forruden
∘ Din bil er ikke en servicevogn, så råb ikke ad cyklisterne
∘ Hold afstand og overhal kun, når det er helt sikkert

Til sidst det måske absolut vigtigste råd, der gælder begge parter: Vis hensyn til hinanden og husk tålmodigheden. Alle er interesserede i at komme sikkert frem til målet.

Kilde: //Nordsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.