Mandag eftermiddag kunne Christians Have fejre, at de for 15 år siden slog dørene op for allerførste gang. Det skulle naturligvis fejres med fest. 

De røde velourduge var rullet ud på langbordene, og dannebrog hang i guirlander fra loftet. Mandag eftermiddag var der inviteret til fest på Christians Have, for plejecenteret havde fødselsdag.

Hele 15 år er der nemlig gået, siden det unikke samarbejde mellem et privat og offentligt plejecenter bød byens ældre borgere velkommen i deres nye hjem.

Det skulle naturligvis fejres, og foruden de festlige rammer blev der budt på flotte lagkager, sunget fødselsdagssange med live-spillemand og drukket farverige drinks.

Borgmester Niels Hörup lagde også vejen forbi, hvor han ønskede tillykke med dagen. Han kunne selv huske at have været med, da den daværende borgmester Mogens Baltzer klippede snoren over til kommunens nye plejecenter. Det var ikke helt til at forstå, at det allerede var 15 år siden, og at Christians Have nu var i sine bedste teenageår.

Som fødselsdagsgæst havde borgmesteren også medbragt en gave, bestående af to flot indpakkede fyrfadsstager.

“Hvor de skal stå henne, skal være helt op til jer. Men jeg ved, at I har en festlig fredagsbar, og der ville de da pynte fint,” sagde Niels Hörup.

Niels Hörups fine ord blev efterfølgende suppleret af en imponerende bonusinfo. Én enkel beboer og én enkel medarbejder har nemlig været på plejecentret i alle 15 år. Det fik en stor applaus, og så var festen ligesom skudt i gang med kage, livemusik og en lille en til ganen.

Kilde: Solrød Kommune

 

Deltag i debatten
Del.