Torsdag den 27. december kl. 16.11 blev en udenlandsk butikstyv tilbageholdt i et supermarked af centervagt.

Anmelderen havde mistanke om, at der havde været flere butikstyve, der havde handlet i forening.

En politipatrulje kørte til stedet, hvor de på parkeringspladsen bag Solrød Center så to mænd, der hver slæbte på en stor sæk med noget i.

Da patruljen ville tale med de to mænd, smed de sækkene fra sig og løb fra stedet. Den ene blev kort efter anholdt, men den anden nåede helt op til banelegemet, før han blev fanget af en hurtig betjent.

De to mænd viste sig at være en 25-årig og en 22-årig mand, begge fra Rumænien. Politiet undersøgte de to efterladte sække, som viste sig at indeholde koster fra flere butikstyverier i centret. Politiet fandt desuden frem til et køretøj, der viste sig at tilhøre de anholdte.

I bilen blev fundet flere koster fra butikstyverier. I butikken havde centervagten tilbageholdt den tredje mistænkte butikstyv, der viste sig at være en 30-årig mand fra Rumænien.

Alle tre mænd blev sigtet for at have begået butikstyveri i forening i Super Brugsen, Mr. Niels Ove samt at have forsøgt at stjæle i Meny.

De blev alle taget med til politistationen, og vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Politiet efterforsker forsat sagen, idet der er mistanke om, at det lykkedes for en fjerde medgerningsmand at flygte fra stedet, før politiet nåede frem.

Kilde: Midt – og Vestsjællands Politi

LÆS GPS Security version af hændelsen her

Kl. 15.47 ringer Super Brugsen til GPS Securitys center vagt, og fortæller der har været tyveri i butikken.

Kl. 15.49 indfinder centervagten sig på kontoret i Brugsen, og gennemser overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd, med sydligt udseende

Kl. 15.53 kan centervagten efter hurtig rundering af P-plads, foretage en civil anholdelse af en rumæner – der var fører af et svensk indregistreret køretøj.

Føreren af bilen var ikke specielt samarbejdsvillig, så vagten måtte “hjælpe” ham ud af køretøjet og foreligge ham sigtelsen.

Centervagten fik ham dog med ind på kontoret, på trods af højlydt modstand.

Kl. 16.08 ringer Meny om to uønskede personer der har samlet stor mængde varer i indkøbsvogn, og forladt denne pga. personalets opmærksomhed.

Kl. 16.10 kommer GPS Securitys patrulje til assistance og runderer P plads ved mistænktes bil til politiet kommer frem, idet centervagten holder øje med den tilbageholdte i Brugsens baglokale.

GPS centervagt har tilkaldt Politiet, der ankommer talstærkt med flere patruljer kl. 16.19 og har foretaget anholdelser af yderligere 2 medgerningsmænd, der forinden havde forsøgt flugt, den ene via bane terrænet dog uden held, idet en hurtig betjent var “på sporet” og fangede ham. Deres bil bliver ransaget, og her finder politiet en hel del tyvekoster, bl.a. fra tøjbutikken Niels Ove, hvor den ene tyv, under flugt fra Brugsen ikke tøvede med at snuppe en jakke og bukser mv. med på vejen.

Kilde: Søren Vergo – GPS Security

Deltag i debatten

Del.