Flere beboere på Christians Have fik tirsdag fornøjelsen af at komme på køretur med borgmesteren som chauffør. Det satte gang i både snakken og gamle minder.

Borgmester Niels Hörup var med til at klippe snoren, da Plejecenter Christians Have fik deres helt egen bus i vinters. Ved samme anledning takkede han ja til invitationen til at komme tilbage til sommer og give en guidet køretur til beboerne i deres nye bus.

Som sagt så gjort, for tirsdag satte Niels Hörup sig bag rettet.

Først var det plejecentrets herrer, der fik sig en køretur, og på forhånd så beboeren Birger Guldbæk meget frem til denne tur.

“Jeg synes, det er dejligt, at vi skal ud og køre en tur med borgmesteren. Jeg kan læse mig til, at der er sket meget i byen, men det er efterhånden blevet svært for mig at komme så langt omkring på egen hånd. Jeg har boet i Solrød siden 1978, så jeg glæder mig meget til at se de ting, der har ændret sig,” sagde Birger Guldbæk, som dog ikke kendte den nøjagtige rute. Det gjorde dog ikke så meget:

“Det tager jeg som en oplevelse,” sagde Birger Guldbæk og satte sig ind i bussen.

Niels Hörup hjalp til med at få beboerne på plads i bussen og efter et par bevingede ord om den kommende køretur, satte borgmesteren sig bag rettet. Så gik turen over landevejene, gennem landsbyer, gader og de større veje i hele Solrød Kommune. Undervejs kom bussen selvfølgelig også forbi de nye områder i Havdrup Vest og Trylleskoven Strand.

Minderne bringes frem

Ligesom Birger Guldbæk har flere af beboerne boet rundt omkring i kommunen, inden de flyttede til Christians Have. Minderne blev derfor hurtigt vækket til live, som da bussen kørte forbi den tidligere skole i Jersie, hvor en af herrerne havde været ansat i mange år. Det gjorde stort indtryk på borgmesteren:

“Det er meget rørende at se, hvordan en køretur kan gøre, at de ældre pludselig kan huske ting, de har oplevet tidligere i deres liv. Man kan tydeligt mærke, at de er glade for at komme ud og se byen, og den glæde smitter selvfølgelig af. Jeg får i hvert fald meget livsenergi ud af at glæde andre på denne måde,” siger Niels Hörup.

Også Birger Guldbæk nød turen og de genkaldte minder.

“Det var en rigtig dejlig tur. Vi kom langt omkring, og jeg fik set, at der var sket en masse blandt andet i Havdrup og Trylleskoven. Så udvekslede vi minder om, hvordan det så ud tidligere – det nød jeg meget,” sagde Birger Guldbæk efter turen, der havde en sidste bemærkning klar til damerne, der pænt sad og ventede på, at det blev deres tur:

“De kan godt glæde sig!”

Så var det damernes tur til at få en på opleveren, som borgmesteren efterfølgende beskrev med disse ord:

“I modsætning til herreturen var der ikke mange stille øjeblikke blandt damerne, men sådan er det vist helt generelt,” grinte borgmesteren, der netop havde givet vores ældre borgere en fantastisk dag og bragt gode minder frem.

Kilde: Solrød Kommune

 

Deltag i debatten
Del.